Mads Østberg i ledelsen i Rally Sørland

mads_ostberg_2_480.jpgMads Østberg og hans kartleser Jonas Andersson har tatt en suveren ledelse i Rally Sørland etter at første dags tre fartsetapper er unnagjort.

Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum har åpnet i et kolossalt tempo i helgens NM-runde på Sørlandet. Med sin Subaru Impreza WRC er han godt over minutter foran nærmeste konkurrent etter at fredagens etapper er unnagjort.

-Resultatmessig kunne det vel ikke blitt bedre, så slik sett er jeg veldig godt fornøyd. Men vi måtte bytte girkasse etter gårsdagens etapper, og vi slet litt med innstillingene på bilen da det kom litt regn og ble bløtt. Vi kommer nok til å gjøre noen endringer utover dagen i dag for å teste ut muligheter, sa Mads Østberg, som skal kjøre den samme bilen i VM-løpet i Portugal siste helgen i mai.

Det var riktignok NM-leder Anders Grøndal fra NMK Drammen som åpnet best på en kort publikumsetappe på asfalt like ved Mandal sentrum. Men det var ikke mer enn drøye sekundets margin til Østberg, som slo hardt tilbake på de to neste grusetappene ute i skogen. Anders Grøndal sliter med en vond rygg, og kjøringen hans ble preget av det. Han er på 4. plass i løpet.

Mads Østberg vant både andre og tredje etappe med god margin, og ligger et minutt og tre sekunder foran Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold etter fredagens etapper. Bieltvedt leder dermed også NM-klassen gruppe N, der han ligger to poeng bak Andreas Mikkelsen etter vinterens tre runder. Nå er det fire sekunder som skiller de to i Rally Sørland.

-Målet er selvfølgelig å holde Andreas bak oss, og så langt har det gått bra. Vi hadde ikke noen store problemer i går. Bilen fungerer som den skal, sier Bieltvedt.

På tredjeplass i løpet følger fjorårets vinner på Sørlandet, Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum og hans kartleser Ola Fløene. De er kun 4,4 sekunder bak Bieltvedt.

-Vi hadde for myke dekk i går, og vil forsøke andre dekk i dag. Ellers fungerte det bra bortsett fra at vi hadde en snurring like før mål på tredje etappe, sier Mikkelsen.

Hjemmefavoritten fra arrangørklubben Kristiansand Automobil Klubb, Svein Frustøl, ligger på en 5. plass med sin Ford Focus WRC. En helt ny bil for han som han nettopp har tatt over fra Henning Solberg.
-Vi måtte prøve oss litt frem i går, så vi har et ekstra gir å sette inn i dag, gliser Frustøl før han tar fatt på dagens seks etapper.

I klassen for tohjulsdrevne biler med motorer inntil 2000 ccm, er det Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal som leder med sin Ford Fiesta ST. Han kjørre for sin 10. NM-seier på rad i denne klassen i dag.
-Foreløpig ligger vi an til å klare nettopp det, men det er langt til mål. Vi hadde ingen problemer i går, så jeg håper det fortsetter på samme måte i dag, sier Økseter.

Økseter har 40 sekunders margin til andremann i klassen for tohjulsdrevne biler, Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal som kjører en Ford Fiesta R2.
Rally Sørland har start og innkomst ved Mandal Amfi. Løpet inneholder ni fartsetapper på til sammen 134 km. Tre ble kjørt fredag og seks kjøres på lørdag. Løpets serviceplass er på Heddeland Industriområde i Marnadal, mens basen er på Mandal Rådhus.
NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 22.30 på søndag kveld.
Topp 10 Rally Sørland etter 3 av 9 fartsetapper (uoffisiell)
1. Mads Østberg/Jonas Andersson, Subaru Impreza WRC, 23min 17,0sek
2. Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, Subaru Impreza, +1min 3,6sek
3. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene, Subaru Impreza, +1.08,0
4. Anders Grøndal/Veronica Engan, Subaru Impreza WRC, +1.15,5
5. Svein Frustøl/Peter Steen Aamodt, Ford Focus WRC, +1.21,9
6. Anders Kjær/trond Svendsen, Subaru Impreza, +1.27,0
7. Pontus Tidemand/Jørgen Nordhagen, Subaru Impreza, +1.41,0
8. Bernt Kollevold/Ove Johnny Andersen, Mitsubishi Lancer, +1.47,0
9. Thomas Kvam/Stian Johnsen, Ford Focus WRC, +2.20,2
10. Kenneth Johnsrød/Morten Erik Abrahamsen, Subaru Impreza, +2.21,8

Live resultater