Mads Østberg i ledelsen i Sigdalsrally

ostberg_ss1_450.jpgMads Østberg og hans kartleser Ole Kristian Unnerud (bildet) har tatt ledelsen i dagens NM-åpning i rally med sin Subaru Impreza WRC.

Østberg, som har vært norgesmester i WRC-klassen de to siste årene, debuterer med sin nye Subaru Impreza WRC S14 i dagens Sigdalsrally. En bil som Subarus eget fabrikksteam aldri rakk å kjøre på snø og is før de la ned sin VM-satsing. Slik sett er det en aldri så liten verdenspremiere med en slik bil på nordiske vinterforhold i dag.
Etter to fartsetapper på vestsida av Krøderen i Sigdal, ligger Østberg 21 sekunder foran svenske Per-Gunnar Andersson i en Skoda Fabia WRC.

Til tross for en komfortabel ledelse er ikke Mads Østberg helt fornøyd.

-Jeg har feil oppsett på bilen. Vi fikk ødelagt støtdemperne da de skulle monterere dem, og vi måtte sette på noen andre. De har vi ikke testet, og de er feil innstil. Bilen understyrer inn i svingene, og jeg er ikke komfortabel. Men ellers er jeg veldig godt fornøyd med den nye bilen, sier Mads Østberg som om en drøy måned skal måle seg mot verdenseliten i Rally Norway med sin nye bil.

Anders Grøndal fra NMK Drammen lå på en 2. plass etter første fartsetappe i sin Subaru Impreza WRC, men kjørte av veien på den andre etappen og måtte bryte.

martin-stenshorne_ss1_460.jpg

Martin Stenshorne leder gruppe N. (Foto: Benjamin Ward)

I gruppe N over 2000 ccm er det de tre siste års NM-vinner, Martin Stenshorne fra arrangørklubben NMK Modum & Sigdal, som har tatt ledelsen. Han ligger på en 3. plass totalt med sin Mitsubishi, og er 22 sekunder foran Bernt Kollevold fra NAF Motorsport Asker & Bærum.

I klassen for tohjulsdrevne biler med motorer inntil 2000 ccm, er det hjemmefavoritten Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal, som har tatt ledelsen. Men han er kun 0,9 sekunder foran Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal. Begge kjører Ford Fiesta ST.

Totalt skal det kjøres seks fartsetapper i løpet som har målgang ved Nerstad Skole på klokken 15.40.

Topp 10 Sigdalsrally etter 2 av 6 fartsetapper (uoffisiell)

1. Mads Østberg/Ole Kristian Unnerud, Subaru Impreza WRC, 16 min 15,4 sek

2. Per-Gunnar Andersson/Jonas Andersson, (S), Skoda Fabia WRC, +21,5

3. Martin Stenshorne/Ove Johnny Andersen, Mitsubishi, +1 min 6,1 sek
4. Morten Østberg/Christian Østberg, Subaru Impreza WRC, +1.13,0

5. Bernt Kollevold/ Veronica Engan, Mitsubishi, +1.28,1

6. Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, Subaru Impreza, +1.32,1

7. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene, Subaru Impreza, +1.37,3
8. Trond G. Svenkerud/Tom A. Haldammen, Subaru Impreza, +2.00,6

9. Anders Kjær/Trond Svendsen, Subaru Impreza, +2.02,7

10. Thomas Kvam/Stian Johnsen, Subaru Impreza, +2.05,4

Live resultater