Mads Østberg kjører for topp seks

m_ostberg_aug_11.jpgMads Østberg og Jonas Andersson er på plass i Tyskland, og etter to dager med test føler de seg komfortable før årets første VM-runde på asfalt.

– Jeg har hatt to kjempe test-dager, og etter at vi var ferdig med gjennomkjøringen i dag, fikk jeg en veldig bra følelse i kroppen. Så det er ingen tvil om at jeg gleder meg til å komme tilbake på de veiene som er omtrent de samme som i fjor, sier Mads Østberg.

Mads Østberg deltar for andre gang i Rally Tyskland, men for første gang med en WRC-bil. Første test-dag for den norsk/svenske duoen var på et militærområde hvor de fikk testet på samme underlag som de skal kjøre på under lørdagens etapper, som er betong og litt røffere asfalt. Lørdagens etapper går rundt militærområde i Baumholder med den kjente Panzerplatte-prøven, og de utfordrende raske veiene i Saarland.

– Jeg fikk testa en del forskjellig ting og fant veldig fort et setup på bilen jeg ble fornøyd med. Veldig gøy å komme tilbake på asfalt igjen, det er et underlag jeg normalt ikke føler meg så komfortabel på, men jeg følte meg komfortabel nesten med en gang, sier 23-åringen.

Fredag og søndagens etapper kjøres blant vinrankene i Mosel-dalen. Det kjøres hovedsakelig på asfalt, veiene er noe smalere, og det blir kuttet mye mer. Under andre test-dag fikk Mads og Jonas testet ut dette underlaget.

– Vi fortsatte med det setupet vi hadde fra første test-dag, og vi gjorde en del småting som gjorde bilen helt perfekt. Jeg ble veldig fornøyd med bilen, og jeg fikk også tid til å trene litt med bilen da jeg følte at bilen var optimal, sier Mads Østberg.

ADAC Rallye Deutschland har base i Tysklands eldste by, Trier og første bil starter fredag morgen den 19. august. Deltakerne skal gjennom 19 fartsetapper med 36 mil fart, og de avslutter rallyet søndag ettermiddag med den direktesendte Power Stage prøven Circus Maximus Trier på 4,37 km.