Mads Østberg klar for favorittløpet

ostberg_estland.jpgMads Østberg og Jonas Andersson starter VM-runden Rally Finland i ettermiddag med høye forventinger, og tidligere i dag kjørte de inn til en femte tid på shakedown.

For to uker siden kjørte Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson inn til seier i Rally Estland. Et løp han brukte som en stor test før Rally Finland. Nå er han tilbake i løpet han deltar i for sjette gang med ønsker om en pallplass.

– Da vi kjørte Rally Estland fant vi et veldig bra setup, men der var det litt bedre feste enn det er her i Finland så det optimale setupet i Estland var ikke optimalt her. Vi måtte gjøre noen små endringer på bilen i dag på shakedown, og vi fikk prøvd ut alternativer vi tenkte kom til å fungere. Vi kjørte mange turer i dag, mer enn jeg gjør til vanlig, sier Mads Østberg.

Rally Finland har base i byen Jyväskylä med serviceplass rundt Paviljonki. Rallyet går over tre dager og fredagens etapper, som går rundt byen Lathi, 170 km fra Jyväskylä er helt nye for i år. Torsdag og lørdagens etapper er breie, raske og skifter mellom store hopp og krøn, og deler av dem er også en del trangere, smalere og går saktere enn de fleste av etappene de kjører på fredag. Tidligere denne uken har Mads og Jonas kjørt gjennom etappene, og de er veldig fornøyde med notene.

– Reccen har gått veldig bra for oss. Fredagens etapper er også raske, men ikke like raske som deler av de gamle etappene. De er stort sett like fra start til mål, og mye jevnere, så jeg tror gjennomsnittsfarten blir mye høyere da, enn i dag og lørdag, sier Mads

Deltakerne skal gjennom 22 spesialprøver med 314 kilometer med fart før de kjører i mål lørdag kveld. Etter seier og gode forberedelser i Estland håper Mads på å komme blant fabrikksførerne og Petter Solberg, og bryte opp gjengen foran han i VM-sammendraget.

– Da kan vi si oss fornøyde. Vi har veldig lyst til å komme tilbake på pallen igjen, og jeg vet at det her er et løp det er utrolig vanskelig å kjempe om en pallplass i, men vi føler oss godt forberedt etter det løpet vi hadde i Estland, og jeg har en god følelse, sier Mads.

For å kunne kjempe om topp plasseringer ligger det mange timer med forberedelser bak. Det er ikke bare å kunne kjøre fort, men å jobbe med notene er også en viktig del av jobben til rallyutøverne.

– Vi har fått jobbet mye med notene etter gjennomkjøringen også, ved å se på video av prøvene og finjustert dem. Rally Finland er et løp jeg liker veldig godt, og er helt klart et av favorittløpene mine. Så vi har nok en bra mulighet til å gjøre det bra, og vi gleder oss til å starte, sier Mads.

Mads Østberg kjører i år for Stobart M-Sport Ford Rally Team, men selv om han ikke lenger kjører i et privatteam er økonomi og budsjett nødvendig.

– Rally Finland et viktig løp for oss. Vi har bare rally Tyskland igjen av VM-rundene før budsjettet vårt er tomt. Vi jobber hardt for å kunne kjøre tre av de fire VM-rundene som er igjen, og det er Spania, Frankrike og Wales.

Adapta World Rally Team går med svarte sørgebånd etter forrige ukes tragiske hendelse hjemme i Norge. Før start torsdag ettermiddag, kl. 15.45, vil det bli et minutt stillhet for ofrene. Løpets offisielle start er 16.00 lokal tid og det vil bli kjørt tre etapper torsdag kveld.

Viasat sender fra Rally Finland som følger:
Fredag 29. juli kl. 21.30: Høydepunkter dag 1. Sendes på Viasat Motor HD (og på Viasat 4 kl. 23.10).
Lørdag 30. juli kl. 17.30: Rallystudio. Direkte på Viasat Sport.
Lørdag 30. juli kl. 18.00: Power Stage. Direkte på Viasat Motor HD.
Lørdag 30. juli kl. 23.00: Høydepunkter dag 2. Sendes på Viasat Motor HD (og på Viasat 4 kl. 00.05).