Mads Østberg klar for Hellas

dsc_0363_2.jpgMads Østberg og Jonas Andersson er på plass i Hellas, og har funnet et bra setup på bilen på Shakedown. Mads deltar i Acropolis Rally Hellas for tredje gang, og det er den syvende runden av Rally VM.

Mads Østberg har siden sist VM-runde i Argentina kjørt rally NM og deltatt i miljørallyet Zero rally i Norge. Nå er Mads Østberg med Jonas Andersson i kartleser stolen tilbake i deres Ford Fiesta RS WRC, og klare for VM-runden i Hellas.

Acropolis Rally Hellas er tilbake i Rally VM, med et avvik i 2010. Det er en av de tøffeste rundene i Rally VM med hard grus, steinete veier og høy temperatur og har base i kystbyen Loutraki.

Mads og Jonas mellomlandet i London på søndag, der Jonas var så uheldig å bli frastjålet sin bag.
– I baggen til Jonas lå notene vi hadde fra vi kjørte her i 2008 og 2009, så det snudde ting litt på hodet for oss. Derfor måtte vi lage helt nye noter på alle prøvene og det gjorde at reccen ikke ble så lett. Vi har hatt problemer med reccebilen, men det er sånt som skjer. Ellers har gjennomkjøringen gått bra, sier Mads Østberg

Duoen Østberg/Andersson gleder seg til løpet og på Shakedown fant de et bra setup.

– Jeg føler at vi har funnet et setup som fungerer ganske bra nå, og rally Hellas er et løp jeg liker veldig godt. Det går ikke an å beskrive hvor røft det er en gang, det er helt ekstremt. Det er mye løse store steiner som ligger overalt i veiene, og det er flere steder du kan treffe ting i og utenfor veien. Så det er viktig å få med seg alt det i notene, og prøve å kjøre fort der man kan. Det er enkelte steder på etappene som man bare må slå av helt på tempo og sørge for omtrent å overleve gjennom de røffe partiene, sier Mads.

På lørdag kveld kjøres det en kveldsprøve, som går i mørket, noe de fleste deltakerne ikke er vandt med. Mads Østberg ligger nå på en sjette plass halvveis i VM-sirkuset.
Rally Hellas starter i kveld med offisiell start i Athen, 90 km fra basen i Loutraki. Deltakerne skal gjennom 17 fartsetapper før de er ferdige søndag ettermiddag.
Du kan følge Mads Østberg under løpet på Twitter, og på søndag sendes siste prøve Power Stage direkte på Viasat Motor kl. 13.00.