Mads Østberg leder Aurskog-Høland Rally

mads_ostberg_470.jpgMads Østberg og hans kartleser Jonas Andersson har tatt ledelsen i dagens NM-runde, Aurskog-Høland Rally etter at fem av 11 fartsetapper er unnagjort.

Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum har ledet løpet fra første etappe, og har vunnet samtlige av de fem etappene som er kjørt. Han har dermed økt ledelsen hele veien så langt.

Men det er korte etapper som er kjørt på formiddagen, så han er ikke mer enn 26,3 sekunder foran NM-leder Anders Grøndal fra NMK Drammen.

-Vi har jo knapt kommet i gang. Det har kun vært litt oppvarming. Det er de fem siste etappene i løpet som har noen lengde å snakke om, og da er det gjelder, sier Mads Østberg som forrige helg kjørte inn til 7. plass i VM-løpet Rally Portugal.

Anders Grøndal hans kartleser Veronica Engan ligger på en andreplass med sin Subaru Impreza WRC.

-Jeg kjørre for å sikre flest mulig NM-poeng, og kommer ikke til å ta opp kampen med Mads, sier Anders. Grøndal har vunnet to av fire NM-runder i år og har dessuten to andreplasser. Dermed har han kjørt inn langt flere NM-poeng enn Mads Østberg som har to seire og to brutte løp.

På en tredjeplass i løpet så langt ligger dagens overraskelse, 19 år gamle Pontus Tidemand fra Sverige. Han kjører en Subaru Impreza Cup bil, og leder klassen for de mindre trimmede bilene, gruppe N.

-Det går utrolig bra, men vi har ikke satset over evne. Vi har full kontroll, mener unge Tidemand.

På andreplass i gruppe N ligger Bernt Kollevold fra NAF Motorsport Asker & Bærum. Han er ni sekunder bak Tidemand.

-Det har gått veldig bra i dag. Litt rattrust var det hos føreren i begynnelsen, men vu har fått fin flyt etter hvert, sier Kollevold som kjører Mitsubishi Lancer.

NM-leder i gruppe N, Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold, er ikke så fornøyd. Han er på 4. plass i klassen.

-Jeg vet ikke hva det er men jeg har ikke funnet noen god rytme i dag. Vi får håpe det går bedre når de kommer på de lange etappene, sier Bieltvedt.

I klassen for de tohjulsdrevne bilene er det suverene Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal som topper med sin Ford Fiesta. Han kjører i dag for sin 11. strake NM-seier i denne klassen. Etter de fem første etappene er han 1,3 sekunder foran Frank Tore Larsen fra NMK modum & Sigdal.

Aurskog-Høland Rally har start og innkomst ved Bjørkelangen Videregående skole. Løpet inneholder 11 fartsetapper på til sammen 98 km. Løpets serviceplass og base er også på Bjørkelangen vgs.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.35 på søndag kveld

Topp 10 Aurskog-Høland Rally etter 5 av 11 fartsetapper (uoffisiell)
1. Mads Østberg/Jonas Andersson, Subaru Impreza WRC, 11min 4,1sek
2. Anders Grøndal/Veronica Engan, Subaru Impreza WRC, +26,3sek
3. Pontus Tidemand/Jørgen Nordhagen, Subaru Impreza, +43,4
4. Svein Frustøl/Peter Steen Aamodt, Ford Focus WRC, +49,5
5. Bernt Kollevold/Ove Johnny Andersen, Mitsubishi Lancer, +52,8
6. Jerker Axelsson/Mattias Andersson, Subaru Impreza, +52,9
7. Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, Subaru Impreza, +55,0
8. Marius Aasen/Tom A. Haldammen, Subaru Impreza, +55,7
9. Anders Kjær/Trond Svendsen, Subaru Impreza, +1.04,2
10. Geir Helge Frøslid/Ragnar Engen, Subaru Impreza, +1.07,3
Live resultater