Mads Østberg leder KNA Rally Finnskog

m_ostberg_650_sig.jpgMads Østberg leder, men har tekniske problemer på sin Ford Fiesta S20000. Men trøbbel har også hans argeste konkurrenter Anders Grøndal og Eyvind Brynildsen hatt under første dag av KNA Rally Finnskog.

Det tradisjonsrike løpet på Finnskogen befester dermed sin posisjon som et av de aller mest krevende løpene i norsk rallysport. De tre fartsetappene som har vært kjørt i kveld har vært både lange og utfordrene, noe som har satt sitt preg på resultatlisten.

Den som har kommet best fra det hele er Mads Østberg, som nylig kjørte inn til sterk 2. plass i det svenske VM-løpet. Men han er ikke trygg på fortsettelsen i morgen.

-Jeg vet ikke hva som er problemet, men tror det kan være clutchen eller noe annet med drivverket. Vi får se på service i kveld. Dessverre har vi ikke så mye deler med oss, så jeg vet ikke om vi klarer å få reparert bilen, sier en noe betenkt Mads Østberg, som kjører for NAF Motorsport Asker & Bærum. Med sin Ford Fiesta S2000 ligger han 16,7 sekunder foran Eyvind Brynildsen. Men Brynildsen og hans kartleser Cato Menkerud fra KNA Varna er veldig usikre på fortsettelsen.

-Det er bare helt forferdelig. Det er noe med motoren. Den går ikke som den skal. Jeg tviler på at vi kan fullføre i morgen, sier en oppgitt Brynildsen som opplevde det samme med sin Skoda Fabia S2000 i Rally Sweden nylig.

På en 3. plass ligger noe overraskende Anders Kjær og kartleser Trond Svendsen fra NMK Larvik med sin Subaru Impreza.

-Det er gøy å kjøre i mørket for en gangs skyld, men jeg synes vi har mye å gå på, sier Anders som er 2 minutter og 9 sekunder bak Østberg.

Den som har hatt størst problemer av toppførerne i kveld er NM-leder Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker & Bærum. Han har vunnet de to første NM-rundene i år med sin Subaru Impreza WRC, men i dag har han slitt fra start, og har brutt.

-Allerede etter 500 meter på første etappe mistet vi servostyringen og etter hvert forstod jeg at det var reima som driver både servoen og dynamoen som var røket. En slik hadde jeg bak i bilen og kunne bytte den etter etappen. Men så viste det seg at den reima vi hadde ikke passet, og da var det utgjort. Men vi starter igjen i morgen, og vi skal kjempe om viktige NM-poeng, sier Anders Grøndal.

En annen av favorittene, Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold, har også brutt med girkassehavari. Men også Bieltvedt kan komme til start i morgen.

I klassen for tohjulsdrevne biler med motorer inntil 2000 ccm, er det den unge hjemmefavoritten Steve Røkland og kartleser Dag Nordstrand i Ford Fiesta som leder. De er bare 0,4 sekund foran Jørn Moen og Helge Martin Utengen, som også kjører en Ford Fiesta.

Nasjonal klasse ledes av Ole Morten Korsmo fra arrangørklubben KNA Kongsvinger. Sammen med kartleser Tore Hellerud kjører han en Volvo 240.

KNA Rally Finnskog fortsetter i morgen med fem fartetapper. Løpet som har målgang i Kongsvinger sentrum klokken 16.00.

NRK1 sender en halv time fra KNA Rally Finnskog på søndag kl. 18.30

Topp 10 KNA Rally Finnskog etter 3 av 8 fartsetapper (uoffisiell)
1. Mads Østberg/Jonas Andersson, Ford Fiesta S2000, 30min 41,7sek
2. Eyvind Brynildsen/Cato Menkerud, Skoda Fabia S2000, +16,7sek
3. Anders Kjær/Trond Svendsen, Subaru Impreza, +2min 9,7sek
4. Trond Sveinsvoll/Otto Øvestad, Subaru Impreza, +2.11,9
5. Marius Aasen/Tom A. Haldammen, Subaru Impreza, +2.29,1
6. Thomas Kvam/Stian Johnsen, Ford Focus WRC, +2.54,0
7. Robert Nygård/Terje Buberget, Subaru Impreza, +4.31,0
8. Steve Røkland/Dag Nordstrand, Ford Fiesta, +4.53,6
9. Jørn Moen/Helge M. Utengen, Ford Fiesta, +4.54,0
10. Ole Morten Korsmo/Tore Hellerud, Volvo 240, +5.01,1
Live resultater