Mads Østberg leder Rally Sørland

mikkels_sandell_ostbe_500.jpgMads Østberg fra KNA Varna og hans kartleser Ole Kristian Unnerud har tatt ledelsen etter første dag var helgens NM-runde, Rally Sørland.

Etter fredagens tre fartsetapper ligger Subaru-fører Østberg 13 sekunder foran Anders Grøndal og Maria Andersson. Også Grøndal kjører Subaru, og hans kartleser Maria Andersson fikk en fin bursdagsgave etter at de to er nærmere ledelsen enn noen gang tidligere i år.
-Det har gått rimelig greit i kveld. Vi fikk en stopp på første etappe etter at Ole Kristian (Unnerud) ga meg en feil note. Bremsene på bilen var heller ikke helt som de skal være på den siste etappen nå, men vi leder, sier Mads Østberg.

NM-leder Andreas Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene har ikke fått noen god start på løpet som kjøres i området like nord for Mandal. De er 36 sekunder bak Østberg.

-Vi mangler effekt i motoren. Det er noe som ikke stemmer uten at jeg vet hva det er. Forhåpentligvis får vi gjort noe med det på service nå slik at det er i orden i morgen, sier Mikkelsen. Han ligger på en 3. plass i WRC-klassen og 4. plass totalt.

To sekunder bak Mikkelsen ligger den svenske regjerende junior-verdensmesteren Patrik Sandell. Han kjører en Skoda Fabia WRC for anledningen.

Dagens overraskelse var Bernt Kollevold fra NAF Motorsport Asker & Bærum. Sammen med kartleser Thomas Myhre Hansen leder han klassen for standardbiler, gruppe N, og ligger på en sterk 3. plass totalt med sin Mitsubishi Lancer. Han er hele 22 sekunder foran NM-lederen i denne klassen, Martin Stenshorne.

Gruppe N-føreren Anders Kjær snurret med sin Subaru like før mål på tredje fartsetappe, og sperret veien slik at førerne som kom etter ham tapte mye tid. Blant andre svenske Oscar Svedlund som var bare fire sekunder bak Kollevold etter de to første etappene. Nå er han tre og et halvt minutt bak.

I klassen for de tohjulsdrevne bilene er det NM-leder Jo-Inge Bakken fra KNA Kongsvinger som leder med sin Ford Fiesta.
Det skal kjøres totalt ni fartsetapper i Rally Sørland, tre på fredag og seks på lørdag. Løpets målgang er i Mandal sentrum lørdag klokken 15.20.

Topp 10 Rally Sørland etter 3 av 9 fartsetapper (uoffisiell)
1. Mads Østberg/Ole Kr. Unnerud, Subaru Impreza WRC, 22 min 59,4 sek
2. Anders Grøndal/Maria Andersson, Subaru Impreza WRC, +13,0 sek
3. Bernt Kollevold/Thomas Myhre Hansen, Mitsubishi Lancer (Gr.N) +28,9
4. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene, Ford Focus WRC, +36,1
5. Patrik Sandell/Emil Axelsson, Skoda Fabia WRC, +38,1
6. Morten Østberg/Christian Østberg, Subaru Impreza WRC, +48,1
7. Martin Stenshorne/Ove Johnny Andersen, Mitsubishi, Lancer, +51,8
8. Thomas Kvam/Stian Johnsen, Ford Focus WRC, +1.22,8
9. Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, Subaru Impreza (Gr.N), +1.26,5
10. Christian A. Selmer/Nils-H. Holmen, Ford Focus WRC, +1.53,6

Live resultater