Mads Østberg med avslappende opplading

ostberg_550.jpgEtter en hektisk rallyperiode kunne Mads Østberg endelig slappe helt av hjemme i Moss i pinsen.

– Jeg har tatt det med ro og ladet batteriene. Nå ser jeg frem til Aurskog Høland Rally med Jonas Andersson som ny kartleser, forteller Mads.

Dessverre har sjukdom tvunget Mads til å ta det ekstra med ro i pinsen. En skikkelig forkjølelse, samt allergi, har plaget ham de siste dagene. Heldigvis er han på bedringens vei og klar til helgens NM-runde.

– Selv om jeg har vært sjuk har det vært godt med noen rolige fridager hjemme i Moss. Jeg trengte dette nå før en ny travel periode, forteller Subaru-føreren, som reiser rett til Athen og Akropolisrally etter løpet lørdag.

Svensken Jonas Andersson hopper inn i høyrestolen og intensjonen er at han blir Mads sin faste kartleser. Värmlendingen er også klar for å lose Mads på de utfordrende veiene i Hellas.

– Vi har ikke fått testet sammen, så det blir å hoppe rett inn i bilen og kjøre. Jeg er ikke i tvil om at han er dyktig nok, men det blir uansett spennende så lenge vi ikke har kjørt sammen, mener Mads, som kjører for NAF Motorsport Asker & Bærum.

Under helgens NM-runde stiller østfoldingen til start i sin S10 – en eldre utgave av Subaru Impreza WRC.

– S10’ern er så vanvittig moro å kjøre. Den er leken og lett, så jeg kommer til å ha det gøy, forteller han.

Adapta World Rally Team (AWRT) er allerede på plass i Hellas, og det har bydd på noen utfordringer i forhold til NM-runden.

– Alt av utstyr er i Hellas, og vi har fått skrapet sammen akkurat det som trengs for å kjøre rally her hjemme. Jeg krysser fungerende for at det ikke blir et problemfritt rally, smiler Mads, som i helgen vil få konkurranse av pappa Morten. Østberg senior stiller til start i teamets S12-bil, men legger ikke lista høyere enn at han er med for å ha det gøy. Han har med seg sønnen Christian som kartleser.