Mads Østberg vant KNA Rally Finnskog

andersson_ostberg_470.jpgMads Østberg og hans svenske kartleser Jonas Andersson ble vinner av dagens KNA Rally Finnskog. De var suverene i sin Subaru Impreza WRC under skikkelige vinterforhold på Finnskogen.

-Det var ikke meningen vi skulle kjøre her, men det er et fint løp, så vi klarte ikke å holde oss unna, sa Mads Østberg som var etteranmeldt.

-Det har gått litt opp og ned i dag. Vi kjørte veldig bra på et par etapper, men litt mindre bra på noen andre. Vi hadde også svært slitte dekk mot slutten, og høyre bakdekk var nesten uten pigger da vi kom til mål, sier Østberg videre. Norgesmesteren i WRC-klassen de tre siste årene, tok sin første seier i det prestisjefylte KNA Rally Finnskog som ble kjørt for 26. gang i år.

Nærmest Østberg kom Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold, som dermed også vant gruppe N med sin Subaru Impreza Sti. På en tredjeplass fulgte Anders Aa. Kjær fra NMK Larvik.

KNA Rally Finnskog talte med i norgescupen for nasjonale klasser, og der ble det dramatikk mot slutten. Peter Hjalmarsen og hans kartleser Levi Rybråten fra arrangørklubben KNA Kongsvinger kjørte desidert raskest av samtlige med sin noe sjeldne Mercedes 190. Men de klarte å bomme på siste reguleringsstopp før målgang, og dermed mistet de også seieren.

-Det er jo forferdelig, men lite å gjøre med nå, sier Hjalmarsen som kom over målrampa 15 minutter for tidlig. Da gikk det opp for ham at de hadde mistet siste kontrollpost. De måtte dermed snu og kjøre tilbake og kom dermed åtte minutter for sent. Det gjorde at de fikk 1 minutt og 20 sekunders tidstillegg og mistet seieren med 2,6 sekunders margin.

slaastad_haldammen_470.jpg 

Den som dermed kunne innkassere seieren i nasjonal klasse var Tore Haldammen fra KNA Solør Motorsport med kartleser Tommy Slåstad fra KNA Kongsvinger i sin Volvo 940.

Det var et skikkelig vinterrally på Finnskogen med lett snø og rundt ti minusgrader hele dagen. Totalt ble det kjørt seks fartsetapper på til sammen 132,6 km.
KNA Rally Finnskog 10 på topp (uoffisiell):

1.Mads Østberg/Jonas Andersson, NAF Asker & Bærum, Subaru WRC, 1t 18min 24,4sek
2. Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, NAF Øvre Østfold, Subaru WRX, +1min 27,2sek
3. Anders Kjær/Morten E. Abrahamsen, NMK Larvik, Subaru WRX, +2.46,6
4. Peder Økseter/Tore Lingjærde, NAF Sør Østerdal, Ford Fiesta, +5.14,4
5. Jo Inge Bakken/Per G. Aarnes, KNA Kongsvinger, Ford Fiesta, +5.40,8
6. Jim Roger Haugom/Tore Henriksen, KNA Kongsvinger, Subaru WRX, +6.42,6
7. Petter Fausko/Terje Buberget, NAF Asker & Bærum, Renault Clio, +9.31,2
8. Tore Haldammen/Tommy Slåstad, KNA Solør, Volvo 940, +11.15,7
9. Peter Hjalmarsen/Levi Rybråten, KNA Kongsvinger, Mercedes 190, +11.18,3
10. Yorgo Plippedes/Dimitrios Sainis, Hellas, Ford Fiesta, +12.07,4
Komplette resultater finnes her