Mads Østberg vant Numedalsrally

ostberg_action_numedal_460.jpgMads Østberg og hans kartleser Ole Kristian Unnerud tok sin første seier for sesongen da de vant Numedalsrally, årets tredje NM-runde.

Den regjerende norgesmesteren har slitt etter bilbytte fra nyttår. I dag fikk Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum flyt i kjøringen, men ikke før han hadde endret omtrent alt som kan endres på sin Subaru Impreza WRC under dagen.

-Innstillingene på bilen er totalt annerledes nå enn da vi startet i dag tidlig. Vi har endret alt vi rekker å få endret på de to servicene vi har hatt, og vi har justert differensialene inne fra bilen under hele dagen. Nå er bilen ganske myk, og den fungerer bra på disse forholdene, sier Østberg. I fjor vant han NM-tittelen i WRC-klassen med minste mulige margin. Han endte på samme poengsum som Andreas Mikkelsen. Etter dagens seier er han igjen tilbake i NM-ledelse etter at vinterens tre NM-runder nå er unnagjort.

Det var vanskelige forhold fra start under den 20. utgaven av det tradisjonsrike Numedalsrally. Det snødde til dels tett, og allerede da førerne startet fra Rødberg hotell i dag tidlig var det 3-4 cm nysnø i veien. Mads Østberg, som kjørte først av alle, hadde dermed de vanskeligste forholdene på de første etappene.

Det gjorde at svenske Per-Gunnar Andersson åpnet best med sin Skoda Fabia. Han vant den første etappen, før han kjørte av veien på den andre og tapte sju minutter. Da tok Anders Grøndal fra NMK Drammen ledelsen med sin Subaru Impreza WRC. Men på den fjerde etappen fikk han en snurring, og tapte over 40 sekunder. Dermed var Mads Østberg i tet, og der holdt han seg til alle de åtte fartsetappene var unnagjort.

Christian August Selmer fra KNA Oslo kjørte inn til 3. plass i WRC-klassen, og ligger på en 2. plass i NM-sammendraget bak Mads Østberg.

brynild_giraudet_600.jpg

Gruppe N
I klassen for de mindre trimmede firehjulsdrevne bilene, gruppe N over 2000 ccm, ble det svært spennende i kampen om seieren. Foran siste fartsetappe var det kun et halvt sekund som skilte Eyvind Brynildsen fra KNA Indre Ytre Østfold og Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal. Begge kjører Mitsubishi Lancer, og før i vinter har de vunnet hver sin NM-runde.

Eyvind Brynildsen, som hadde ledelsen på et halvt sekund, var først i løypa av de to. Da han kom i mål bar han tydelig preg av å ha tatt i alt han kunne.

-Har Martin slått meg nå så tar jeg av meg hatten. Da vil jeg virkelig få respekt for ham, for vi har kjørt absolutt så fort det lar seg gjøre, sa en svett Brynildsen som var rimelig rød i toppen.

Da Martin Stenshorne kom viste det seg at østfoldingen hadde vært 16 sekunder raskere, og den andre NM-seieren på rad var et faktum.

Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold endte på en 3. plass i gruppe N med sin Subaru Impreza. Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum, som ledet NM foran dagens runde, endte på 4. plass og mistet NM-ledelsen til Eyvind Brynildsen. Brynildsen ligger nå sju poeng foran Mikkelsen og Stenshorne som deler andreplassen.

okseter_600.jpg

2WD
I klassen for de tohjulsdrevne bilene tok Peder Økseter fra NAF Sør-Østerdal sin tredje strake NM-seier. Han har dermed maksimale 90 NM-poeng etter vinteren med sin Ford Fiesta. Riktignok måtte han se svenske Patrik Johansson foran seg i dag, men svensken teller ikke med i NM.
Nest best av de norske ble Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal med sin Ford Fiesta. Han ligger også på en 2. plass sammenlagt i NM. Petter Fausko fra NAF Motorsport Asker & Bærum ble tredjemann i sin Renault Clio Super 1600, og samme plassering har han i NM.

Numedalsrally ble gjennomført på en perfekt måte av den dyktige og rutinerte arrangøren NMK Nore og Uvdal. Løpet var NM-seriens siste vinterløp. Neste NM-runde er Rally Sørland med base i Mandal som kjøres 1.-2. mai.

(Foto: Benjamin Ward)

Topp 10 Numedalsrally (uoffisiell)
1. Mads Østberg/Ole Kr. Unnerud, Subaru Impreza WRC, 1t 1min 43,4sek
2. Anders Grøndal/Maria Andersson, Subaru Impreza WRC, +1min 14,1sek
3. Eyvind Brynildsen/Denis Giraudet, Mitsubishi Lancer, + 3.04,4
4. Christian A. Selmer/Nils-Henrik Holmen, Ford Focus WRC, +3.12,1
5. Martin Stenshorne/Ove Johnny Andersen, Mitsubishi Lancer, +3.21,4
6. Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, Subaru Impreza, +3.53,6
7. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene, Subaru Impreza, +3.57,7
8. Bernt Kollevold/Veronica Engan, Mitsubishi Lancer, +4.59,7
9. Anders Kjær/Trond Svendsen, Subaru Impreza, +5.07,9
10. Trond G. Svenkerud/Tom A. Haldammen, Subaru Impreza, +5.38,5
Komplette resultater

NM-STILLING (uoffisiell) etter 3 runder

Tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm
1. Peder Økseter NAF Sør Østerdal, Ford Fiesta, 90
2. Petter Rolfsen NMK Modum & Sigdal Ford Fiesta, 64
3. Petter Fausko NAF Msp. Asker & Bærum Renault Clio 51
4. Stig Rune Skjærmoen NMK Elverum Peugeot 206 , 43
5. Vidar Furuseth NMK Gardermoen Renault Clio 40
6. Jim Roger Haugom KNA Kongsvinger Peugeot 206 32

Gruppe N 4WD over 2000 ccm
1. Eyvind Brynildsen KNA Indre Ytre Østfold Mitsubishi Lancer 60
2. Martin Stenshorne NMK Modum & Sigdal Mitsubishi Evo 9 53
2. Andreas Mikkelsen NAF Msp. Asker & Bærum Subaru Impreza 53
4. Sveinung Bieltvedt NAF Øvre Østfold Subaru Impreza 37
5. Trond G. Svenkerud NAF Hamar Subaru Impreza 31
6. Trond Lyseng NMK Hønefoss Subaru Impreza 28

Gruppe A 4WD over 2000 ccm
1. Mads Østberg NAF Msp. Asker & Bærum Subaru Impreza WRC, 60
2. Christian Selmer KNA Oslo og omegn Ford Focus WRC, 53
3. Egil Bentzen KNA Oslo og omegn Subaru Impreza WRC, 41
4. Anders Grøndal NMK Drammen Subaru Impreza WRC, 38
5. Even Moan NMK Hønefoss Skoda Octavia WRC, 33
6. Morten Østberg NAF Msp. Asker & Bærum Subaru Impreza WRC, 30