Mads Østberg vant Rally Estonia

ostberg_estland.jpgEn strålende fornøyd Mads Østberg med Jonas Andersson i kartleserstolen kjørte i dag inn til seier i Auto24 Rally Estonia. Det ble et ekstra pluss for duoen da løpets hensikt var utvikling av bilen til neste VM-runde.
Mads Østberg og Jonas Andersson kunne si seg fornøyde med helgens løp da de kjørte inn til en totalseier i Auto24 Rally Estonia lørdag ettermiddag. De brukte den samme rallybilen som de kjører med i VM, deres Ford Fiesta RS WRC.

Det ble to dager med 162 kilometer fart, fordelt på ni etapper, og mye fart i kroppen på lignende veier som venter dem i Rally Finland.

– Det viktigste for meg her var test i forhold til Finland. Både på shakedown, dag 1 og i dag har vi prøvd forskjellig setup hele veien og vi har nå funnet et setup som jeg er veldig fornøyd med. Det er absolutt det viktigste, men når det er konkurranse så vil man gjerne fighte litt, ler Mads Østberg.

Mads lå kun 0,1 sekunder etter ledende Markko Martin som kjørte en Ford Focus WRC 03, da de tre første prøvene var kjørt fredag kveld.

– Det ble en hard fight med Martin, han var raskere enn oss i går. Vi tok ikke veldig i for vi ville kjenne på bilen og bli vandt til den høye farta igjen. Vi ville bare komme oss i gjennom, og det fungerte greit, sier Mads.

I dag har duoen vunnet alle prøvene, og de kjørte med et annet setup enn i går. Midtveis i løpet, på service, valgte de å prøve en annen framdiff som viste seg å være bedre enn den de hadde kjørt med tidligere.

– Jeg er veldig fornøyd med helgen, og den jobben Jonas og jeg har gjort – det har vært utrolig bra. Vi har hatt gode noter, kjøringen har fungert bra og alt har rett og slett vært bra. Det har vært en helt rå oppladning til Rally Finland, sier en strålende fornøyd Mads.

Hvis det setupet de nå har funnet etter helgens løp er riktig for Rally Finland, er sjansene for en ny pallplass innen rekkevidde for Østberg og Andersson.

– Vi har jobbet hele sesongen med å komme tilbake på pallen etter VM-runden i Sverige. Vi har lyst til å komme på pallen igjen, og jeg tror Finland kan være en bra mulighet til det, mener Mads Østberg.

 Rally Finland går av stabelen siste helgen i juli. Mads Østberg ligger på en sjetteplass i VM-sammendraget når seks VM-runder gjenstår.