Mads Østberg vant Rally Sørland

unnerud_ostberg_500.jpgMads Østberg fra KNA Varna vant Rally Sørland for andre år på rad med sin Subaru Impreza WRC. Dermed er det nå helt likt i NM-kampen mellom Østberg og Andreas Mikkelsen etter at fire av sju NM-runder er unnagjort.

Etter noen innkjøringsproblemer på fredagens etapper var Østberg og hans kartleser Ole Kristian Unnerud ikke til å komme på talefot med under dagens kjøring. De var til slutt ett minutt og 20 sekunder foran Andreas Mikkelsen og Ola Fløene i Ford Focus WRC.

-Det har langt fra vært noen enkel seier selv om avstanden etter hvert ble stor. Dette er et vanskelig løp. Veiene er smale og svingete, så det er ikke noe sted man kan ta det med ro. Men det var deilig å ta seieren her. Nå blir det tøft i kampen om NM-tittelen fremover, sier Mads Østberg.

Østberg og Andreas Mikkelsen står nå bokført med to seire en andre- og en tredjeplass hver på de fire første rundene. Dermed har begge 101 poeng foran neste NM-runde i Aurskog og Høland 7. juni. Situasjonen var en ganske annen enn i fjor, da Østberg vant samtlige sju runder.

-Vi har ikke hatt noe godt løp. Vi hadde for tøffe noter rett og slett og fikk ikke rytme i kjøringen. I tillegg tapte vi mye på turboproblemer i går, sier Andreas Mikkelsen. Nå reiser både Mikkelsen og Østberg til Sardinia for å kjøre VM-runde der om snaue to uker.

3. plassen i Rally Sørland gikk til Anders Grøndal fra NMK Drammen og hans svenske kartleser Maria Andersson.

-Jeg er kjempefornøyd. Dette har gått over all forventning, og jeg gleder meg allerede til neste NM-runde, sier Grøndal. Han ligger også på 3. plass i NM-sammendraget bak Østberg og Mikkelsen.

stenshorne_andersen_500.jpgI gruppe N, klassen for firehjulsdrevne standardbiler, sørger Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal for å ødelegge all spenning. Sammen med kartleser Ove Johnny Andersen tok han sin fjerde strake seier i år. Dermed er de to siste års mester i denne klassen på god vei mot en ny NM-tittel.

-Alt kan skje ennå. Dersom vi skulle bryte et løp så er det spenning igjen, sier Stenshorne. Det var Bernt Kollevold som åpnet best i gruppe N. Han kjørte imponerende fort i går kveld, men i dag kjørte han av veien på den andre etappen og måtte bryte. Dermed var det Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold som tok andreplass, med sin Subaru Impreza. Bieltvedt ligger også på 2. plass i NM-sammendraget.

svenkerud_haldammen_500.jpgI NM-klassen for de tohjulsdrevne bilene ble det seier til Trond G: Svenkerud fra NAF Hamar i Renault Clio. Han endte dessuten på en sterk 11. plass totalt.

-Endelig. Dette smakte godt, sa Svenkerud som har hatt noen problemer tidligere i år. Hans seier gjorde sitt til at spenningen er stor i kampen om NM-gullet i denne klassen. Jo-Inge Bakken fra KNA Kongsvinger og Peder Økseter fra NAF sør Østerdal deler ledelsen, mens Svenkerud kun er seks poeng bak de to Ford Fiesta-førerne.

Neste NM-runde er Aurskog Høland Rally 7. juni.

Topp 10 Rally Sørland 4. av 7 NM-runder (uoffisiell)
1. Mads Østberg/Ole Kr. Unnerud, Subaru Impreza WRC, 1 t 20 min 2,6 sek
2. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene, Ford Focus WRC, +1 min 18,3 sek
3. Anders Grøndal/Maria Andersson, Subaru Impreza WRC, +2.08,7
4. Patrik Sandell/Emil Axelsson, Skoda Fabia WRC, +3.08,8
5. Martin Stenshorne/Ove Johnny Andersen, Mitsubishi, Lancer, +4.14,5
6. Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, Subaru Impreza (Gr.N), +5.15,2
7. Thomas Kvam/Stian Johnsen, Ford Focus WRC, +7.00,7
8. Svein Frustøl/Knut H. Hofstad, Ford Focus WRC, +9.29,7
9. Kenneth Johnsrød/Veronica Engan, Mitsubishi Lancer (Gr.N), +9.43,6
10. Axel Skotvedt Sunding/Christian Foss Knutsen, Mitsubishi Lancer (Gr.N), +9.55,7

Komplette resultater

NM-stillinger (etter 4 av 7 runder, uoffisielle)

Gruppe A over 2000 ccm
1. Andreas Mikkelsen, 101
1. Mads Østberg, 101
3. Anders Grøndal, 82
4. Christian Andresen, 33
5. Morten Østberg, 31
6. Tord Linnerud, 30

Gruppe N over 2000 ccm
1. Martin Stenshorne, 120
2. Sveinung Bieltvedt, 82
3. Kenneth Johnsrød, 42
4. Bernt Kollevold, 38
5. Øyvind Sulland, 34
6. Anders Aa. Kjær, 33

2-hjulsdrevne biler inntil 2000 ccm
1. Jo-Inge Bakken, 84
1. Peder Økseter, 84
3. Trond G. Svenkerud, 78
4. Kjetil Finstad, 59
5. Hans E. Mørkhagen 49
6. Jim Roger Haugom, 48
7. Stig Rune Skjærmoen, 46