Mads Østberg vant Aurskog Høland Rally

andersson_ostberg_460.jpgMads Østberg og hans nye svenske kartleser Jonas Andersson vant dagens NM-runde, Aurskog Høland Rally i sin Subaru Impreza WRC. Østberg styrket dermed sin NM-ledelse og er på god vei mot sin tredje strake tittel.

Det var en viss spenning i forhold til Mads Østbergs start i dagens løp. Han stilte med en eldre utgave av en Subaru i forhold til den han vanligvis kjører. Dermed var han materielt sett på samme nivå som Anders Grøndal. I tillegg stilte Østberg med ny kartleser, svenske Jonas Andersson. Ingen av delene så ut til å hemme NAF Motorsport Asker & Bærum-føreren.

-Nei vi hadde fin flyt i hele løpet. Det var første gang Jonas og jeg satt i samme bil, og det fungerte også bra. Alt i alt er jeg svært godt fornøyd med løpet, sa Mads Østberg, som snart er på vei mot Hellas og ny VM-runde der om en uke.

Østberg var til slutt 1 minutt og 16 sekunder foran Anders Grøndal hans svenske kartleser Maria Andersson i mål. Men da må det raskt tillegges at de fikk mye av kampen ødelagt av en punktering på løpets neste siste etappe.

-Det var veldig mye stein i veien, så jeg sa før vi kjørte der at den som klarte å holde seg unna punktering ville lykkes. Det klarte ikke vi, men det klarte Mads. Synd at kampen skulle avgjøres på den måten, men slik er det, sa Anders Grøndal fra NMK Drammen. Det var kun 6,6 sekunder som skilte de to før de åttende og nest siste etappen der Grøndal punkterte.
På en tredjeplass i WRC-klassen endte veteranen Trond Sveinsvoll fra KNA Stavanger i sin Ford Focus WRC.

andreas-mikkelsen_460.jpgPå en tredjeplass totalt fulgte vinneren av forrige NM-runde, Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum. Han kjører en Subaru Impreza Cup-bil, og ble vinner av klassen for standardbiler, gruppe N. Han økte dermed også sin NM-ledelse kraftig etter at begge hans to hardeste konkurrenter, Martin Stenshorne og Eyvind Brynildsen måtte bryte.

Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene leverte igjen et perfekt løp.

-Vi har ikke gjort noen store feil. Vi satset som litt for hardt på fjerde etappe så da det gikk det litt utover bilen, ellers har vi hatt et perfekt løp, sier Mikkelsen som snart er klar for VM-løp i en Skoda Fabia WRC i Polen.

Andreplassen i gruppe N gikk til Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold. Han kjører en Subaru Impreza, og var 46 sekunder bak Mikkelsen. Tredjeplassen tok Bernt Kollevold og Veronica Engan fra NAF Motorsport Asker & Bærum i en Mitsubishi Lancer.
lindjaerde_okseter_460.jpgI klassen for de tohjulsdrevne bilene med motorer under 2000 ccm tok Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal sin femte strake NM-triumf av like mange mulige denne sesongen. Han har dermed kjørt inn maksimale 150 NM-poeng med sin Ford Fiesta. Men han måtte se seg slått av svenske Patrik Johansson i dagens løp. Johansson teller imidlertid ikke med i NM. Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal var den som kom nærmest Økseter av NM-førerne.

Aurskog Høland Rally hadde sin base på Bjørkelangen, og arrangør i det flotte sommerværet var NMK Aurskog/Høland. Totalt ble det kjørt ni fartsetapper. Den lengste var avslutningsetappen på 32,6 km.

NRK1 sender en halv time fra Rally Sørland søndag klokken 23.20.

Det blir et langt sommeropphold i rally-NM nå. Neste NM-runde er Rally Larvik, 12. september.

Topp 10 Aurskog Høland Rally (uoffisiell)