Mads Østberg vant Rally Hedemarken

m_ostberg_hedmark_460.jpgMads Østberg og hans svenske kartleser Jonas Andersson vant NM-finalen i rally, Rally Hedemarken i sin Subaru Impreza WRC. Sin tredje strake NM-tittel hadde Østberg sikret allerede foran dagens finaleløp.

-En fin avslutning på sesongen. Det er alltid gode veier og fine løp her på Hedemarken og med det flotte været vi hadde i dag var dette en flott rallyopplevelse, sa Mads Østberg etter målgang. Han har vunnet fem av årets seks NM-runder, mens han brøt årets første runde. I dag kjørte han en noe eldre versjon av en Subaru Impreza WRC enn han normalt gjør, men det forhindret ikke at han vant med stor margin.

-Den andre bilen gjøres klar til VM-avslutningen i Wales, men bilen vi kjørte i dag er absolutt bra, og den fungerte perfekt. Vi har ikke hatt noen problemer underveis, og det var viktig for oss å få denne gjennomkjøringen, sier Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum. Han har nå tatt tre NM-titler på rad i WRC-klassen. NM-sølvet gikk til Christian August Selmer fra KNA Oslo som endte på en 10. plass i dagens løp.

Mads Østberg vant Rally Hedemarken til slutt med 3 minutter og 34 sekunders margin til Sveinung Bieltvedt som fikk en flott avslutning på sin sesong. Med sin Subaru Impreza kjørte han inn til seier i klassen for standardbiler, gruppe N. NAF Øvre Østfold-føreren sikret seg dermed også NM-bronsen i denne klassen.

-Det har vært en vanskelig sesong, så dette var en opptur for oss. Nå blir det lettere å ta fatt på forberedelsene til neste år, sier Bieltvedt.

På en tredjeplass i Rally Hedemarken endte Stavanger-veteranen Trond Sveinsvoll i en Ford Focus WRC.

-Jeg er mest med for moro skyld for tiden. Jeg har jo egentlig lagt opp, så det er morsomt å se at gamle menn ikke ruster, spøkte Sveinsvoll.

Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal endte på 4. plass med sin Mitsubishi Lancer. Han tok dermed NM-sølvet i gruppe N bak Andreas Mikkelsen. Mikkelsen var mester allerede før dagens løp og startet ikke på Hedemarken. Men det var med nød og neppe det holdt for Stenshorne i kampen mot Sveiung Bieltvedt. Stenshorne var forfulgt av flere problemer underveis.

I klassen for de tohjulsdrevne bilene med motorer under 2000 ccm tok Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal sin sjette strake NM-triumf av like mange mulige denne sesongen. Han har dermed kjørt inn maksimale 180 NM-poeng med sin Ford Fiesta. NM-sølvet i denne klassen gikk til Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal.

Rally Hedemarken hadde sin base I Brumunddal, og arrangør i det flotte høstværet var NAF Motorsport Hamar. Totalt ble det kjørt åtte fartsetapper.

NRK1 sender en halv time fra Rally Hedemarken søndag klokken 23.25.