Mads Emil klar for Pau Grand Prix

M_E_Siljehaug_16
Førstkommende helg arrangeres det andre løpet i GT4 serien, denne gang i Paus gater i syd Frankrike.

Mads Emil som kjører for Reiter Engineering i sin KTM X-Bow GT4 hadde sin debut i GT4 på Monzabanen 23. og 24. april uten å få tellende resultater. » Selve kjøringa er jeg fornøyd med da jeg på kvalifiseringen hadde delt 3. beste tid som ga P4 i løpet på søndag, men allerede i første runde i løpet ble jeg regelrett kjørt av banen av en Porsche, havnet baklengs i autovernet og måtte bryte løpet med ødelagt hjuloppheng og knust bakpart, » sier Mads Emil.

I GT4 serien er det to førere på hver bil og etter halvkjørt løp kommer bilene inn i pitlane for å bytte fører etc. Et pit stop skal vare i min. 90 sek før bilene kan slippes ut igjen.

«I løpet på lørdag hadde vi P11 etter kvalikkjøringa til min codriver fra Polen. Han kjørte veldig bra første passet og hadde kjørt seg opp mange plasser når vi skulle bytte. Jeg klarte å avansere ytterligere og var oppe på 2. plass helt til siste sving før målstrekket, da to biler snek seg forbi og vi ble nr. 4 totalt og nr. 1 av KTM bilene.» sier Mads Emil. Det er en egen intern poengfordeling mellom de 8 KTM bilene fra Reiter som er med i serien.

Gleden over en en fin 4. plass ble imidlertid kortvarig da de ble disket pga. at  teknikerne hadde sluppet Mads Emil ut fra pit før 90 sek var passert. «Det kokte nok litt i kålen for flere da dette var nytt både for team og førere,» fortsetter Mads med et lite glis.

Mads Emil håper de brukte opp uflaksen på Monza og gleder seg til løpene i gatene i Pau.