Mads er spent, men rolig foran Rally Norway

mads_ostberg_460.jpgMads Østberg er rolig som skjæra på tunet før Rally Norway. – Det har gått i hundre de siste dagene, så jeg har ikke fått tid til å kjenne etter om det er sommerfugler i magen, sier Subaru-føreren med et smil.

Rally Norway er utvilsomt sesongen store høydepunk for Adapta World Rally Team og førstefører Mads Østberg. Etter verdifulle mil med testing i forrige uke, er teamet godt forberedt og ser med glede frem til VM-runden på hjemmebane.
– Høydepunktene kommer på rekke og rad i 2009, men Rally Norway er helt klart sesongen store høydepunkt. Å kjøre VM-rally på hjemmebane er alltid moro. Selv om jeg ikke har fått tid til å sette meg ned for å kjenne på følelsen, kommer det nok til å krible litt ekstra i høyrefoten når vi nærmer oss torsdag. Jeg kjenner at jeg er spent når vi snakker om det, forteller 21-åringen, som kjører for NAF Motorsport Asker og Bærum.
Det er stilt store forventninger til Mads og Ole Kristian Unnerud under Rally Norway. Ekvipasjen regnes som en av sju-åtte som har muligheter til å kjempe om en pallplass. Selv preller andres forventningspress av på Mads.
– Det spiller ingen rolle hva andre sier, for det største presset legger jeg uansett på meg selv. Jeg vet at det er en klisjé, men det er helt sant. Jeg kommer helt sikkert til å føle litt ekstra press siden jeg kjører på norske veier, men jeg tror at et slikt press bare er med på å skjerpe meg maksimalt, understreker han.
Teamet hadde håpet å få noen flere konkurransemil med den nye bilen, en Subaru Impreza WRC S14. Men utbyttet av Sigdalsrally og Rally Hadeland ble av forskjellige årsaker ikke slik de hadde ønsket. I forrige uke hadde de tre verdifulle testdager under gode forhold på Finnskogen, og fikk svar på mye av det de har jobbet med.
– Vi fikk rundt 20 mil med testing på de tre dagene. Vi fikk de svarene vi var ute etter, og føler nå at vi er veldig bra rustet før Rally Norway åpner på Bjerkebanen torsdag kveld, forteller han.
Mads og Ole Kristian var som to guttunger på julekvelden da de kjørte gjennom Hedemark på vei til Hamar mandag ettermiddag. Fantastiske vinterforhold med mye snø og strålende sol bidrar til en unik ramme under Rally Norway.
– Bedre norgesreklame er det ikke mulig å få, poengterer Ole Kristian, som nesten ikke kan vente på å komme i gang med notetreningen.
– Jeg føler at vi virkelig har funnet go’følelsen inne i bilen. Signalene vi har fått fra Prodrive er at bilen er bedre enn hva den var i Wales. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg stort, smiler kartleseren.
Adapta WRT stiller med to biler under Rally Norway. Anders Grøndal fra NMK Drammen stiller også i en Subaru WRC S14. 24-åringen strålte som en sol etter å ha testet bilen for første gang i forrige uke.
-Denne bilen skuffet ikke, den var alt jeg drømte om at den skulle være. Det er faktisk ikke en eneste ting jeg ville tatt med fra WRC04 over til WRC08-bilen. Teknologien går tydeligvis fort fremover. Først og fremst er motoren og girkasse mye bedre i den nye bilen. Stabiliteten i høyere hastigheter er også mye bedre i den nye bilen, sier han fornøyd.