Mads klar WRC-satsing

ostberg_fiesta.jpgRally Sweden vil bli Mads Østbergs debut som Ford Fiesta WRC-fører i rally-VM. Men før det skal han sammen med Jonas Andersson kjøre NM-åpningen Sigdalsrally i en Ford Fiesta S2000.

Med Jonas Andersson som kartleser er Mads nominert poengscorer for M-Sport Stobart Ford World Rally Team i sitt første løp med den nye Ford Fiesta RS WRC.

Mads og Jonas vil få Henning Solberg og Matthew Wilson som lagkamerater i Rally Sweden. Mads har foreløpig avtalt å kjøre for M-Sport Stobart i årets 8 første VM-løp, som blant annet inkluderer både Mexico og Argentina. Teamet jobber konkret med å utvide budsjettet, med målsetning om å kjøre alle sesongens 13 WRC løp.

-Jeg ser virkelig fram til denne sesongen, og å starte i Rally Sweden er helt ideelt for min del. Jonas er svensk, og Sverige er mitt andre hjemland. Vi har vårt familielandsted i Sverige, jeg kjørte mitt første ungdomsrally i Sverige, jeg vant mitt første rally i Sverige, jeg vant min første etappeseier i WRC i Sverige. Hva kan da bli bedre enn å starte min WRC-karriere for Ford og mitt første rally som nominert «factory team driver» i Sverige? Jeg er kjempefornøyd med å være en del av M-Sport Stobart Ford World Rally Team, jeg er glad for å kjøre en bil som jeg har stor tro på og for å ha Henning og Matthew som team kompiser, sier Mads Østberg.

-Vi forbereder oss godt til Rally Sweden. Det blir bare tid til en test med den nye bilen rett i forkant av løpet. Men vi har startet vintertestingen med en Ford Fiesta S2000 denne uken, og vi vil kjøre den bilen i to NM-løp før vi kjører Sweden. Jeg tror vi kan ta med oss viktig erfaring fra S2000 bilen når vi setter i gang med WRC bilen. For min del er det også veldig kult å debutere med WRC bilen i Sverige. Med mange svenske og norske tilskuere blir dette et hjemmeløp for oss, og vi håper på god support fra ute på skogen, sier Jonas Andersson.