Mads Øsberg klar for Citroën

Citroën Racing vil i år styrke sin posisjon innen customer racing gjennom et omfattende C3R5 program, med støtte til biler i både WRC2 og WRC3.

Mads Østberg og fransk mester Yohan Rossel vil med offisiell støtte fra Citroën Racing med partnere Total and Michelin, delta i henholdsvis åtte og seks runder på WRC kalenderen.

Satsingen til Østberg/Rossel vil driftes av PH Sport som har lang erfaring og samarbeidet tett med Citroen i mange år i WRC. Mads og kartleser Torstein Eriksen vil kjøre mesterskapet i sin helhet. Citroen forklarer «Nordmannen (Mads) kjenner bilen godt da han har allerede kjørt en sesong i WRC2Pro i 2019»  Mads tok 3 seiere og en andre plass i verdensmesterskapet sammenlagt i 2019, året som ble sett på som en utviklingssesong for r5’en. Han kronet sesongen med seier i Katalonia hvor han konkurrerte på både grus og asfalt. «Mads har enormt med erfaring på WRC veier hvor han har konkurrert i over 10 år. Vårt klare mål for 2020 sesongen er å vinne WRC2 tittelen»

Mads Østberg –  WRC2

«Jeg er veldig glad for muligheten til å fortsette mitt samarbeid med Citroen Racing og hele teamet. Vi jobba bra med utviklingen av bilen i fjor, spesielt i forhold til bremser, geometri, støtdempere og transmisjon. Dette utviklingsarbeidet vil gi oss en fordel i år, og jeg er sikker på at vi vil bli en utfordrer til VM tittelen. Jeg og Torstein har som mål å være i posisjon til å vinne alle løp. Jeg er takknemlig for å kunne fortsette samarbeidet med Citroen Racing, det blir også spennende å kjøre i team med Yohan. Det vil være fordelaktig i videre utvikling og erfaringer med bilen. Vi ser frem til første løp i Monte-Carlo (23-26 januar) og håper å få et godt resultat der.»

RALLY NM

Mads blir også å se på norske rallyveier i vinter, da han deltar i Sigdalsrally og Rally Finnskog, som en del av oppkjøringen til Rally Sweden. «Jeg gleder meg helt utrolig mye til å kjøre rally i Norge igjen. De er viktig å ikke glemmer hvor du kommer fra og gi tilbake til alle trofaste rallyfans og partnere som har heiet meg frem gjennom mange år. Jeg vil rette en spesiell takk til mine gode samarbeidspartnere i Citroen Norge, som har en stor del av æren for at vi kan kjøre disse to løpene på norsk jord»

MEDIA INFO:

CV – Mads Østberg

127 WRC løp

18 Pallplasser WRC, 1 seier

2019 WRC2 andre plass totalt – 3 seiere

4 ganger norgesmester i Rally (2007, 2008, 2009, 2011)

 

Mads Østberg’s 2020 program i WRC2:

Monte-Carlo 23-26 januar
Sverige 13-16 februar
Portugal  21-24 Mai
Italia 4-7 Juni
Finland 6-9 august
Tyskland 15-18 oktober
Storbritannia 29 oktober – 1 november
Japan  19-22 november