Mads Østberg avslutter på sterk 4. plass

M_Ostberg_14_MON
Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson kjørte lørdag kveld inn til en sterk 4. plass i Rally Monte Carlo. Totalt 15 fartsetapper har vært kjørt, og selv med ny bil, snøføre og slicks har Mads og Jonas hele tiden vært med helt i toppen og kjørt inn til raske tider. Dette var første løpet for nytt team i ny bil, og Mads er kjempefornøyd med resultatet.

 

– Rally Monte Carlo har vært et tøft rally fra start til mål, og jeg er godt fornøyd med hva vi har fått til, forteller Mads. – Med alle utfordringer som har vært så kjennes fjerde plassen som en stor seier i seg selv. Jeg har lært så mye, og nå gleder jeg meg bare til å stille til start i Sverige. En stor takk til teamet som har vært helt fantastiske og gjort dette mulig!

 

Det har vært en lang uke for alle som har deltatt på Rally Monte Carlo 2014. Allerede forrige lørdag startet gjennomkjøringen, og først sent i kveld kunne Mads og Jonas kjøre inn til en flott 4. plass sammenlagt. Dette var det første løpet for Mads i en Citroën DS3 WRC, og bare andre gangen han har deltatt på dette rallyet. Rally Monte Carlo er et asfalt løp som kjøres i fjellene rundt Gap og Monaco, og som alltid har det vært skiftende værforhold. Snø og regn om hverandre gjorde sitt til at dekkvalgene ble vanskelige for alle som har stilt til start og stort sett alle førerne har på et eller annet tidspunkt gjort feil valg i løpet av helgen.

 

Ikke overraskende var det Sebastien Ogier som vant Rally Monte Carlo, mens Bryan Bouffier kjørte inn til andre plass. Citroën Total Abu Dhabi WRT tok deretter de neste plassene, med Kris Meeke på tredje og Mads på fjerde. Thierry Neuville og Dani Sordo (begge Hyundai) måtte bryte allerede første dag. Robert Kubica måtte bryte på løpets andre dag.

 

Neste på kalenderen for Mads og Jonas er Mountain Rally på Gol, som kjøres 25 januar. Mads kommer med hele VM-teamet og skal kjøre med en Citroën DS3 WRC. Neste VM løp er Rally Sweden, 5 – 8 februar. Torsdag 6. februar kjøres det i Norge.

 

Resultat totalt Rally Monte Carlo 201

1. Sebastien Ogier, VW

2. Bryan Bouffier, Ford +1.18,9

3. Kris Meeke, Citroën +1.54,3

4. Mads Østberg, Citroën +3.53,9

5. Jari-Matti Latvala, VW +6.08,3

6. Elfyn Evans, Ford +8.37,4

7. Andreas Mikkelsen, VW +11.42,3