Mads Østberg fornøyd med 5 plass

2013 Rally Australia
Etter tre dager og 22 fartsetapper kjørte Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson inn til en femte plass totalt i Rally Australia. Dette var første gang Mads kjørte Rally Australia, og han tar med seg masse lærdom hjem til bruk for neste gang:

 

– Totalt sett er jeg godt fornøyd med Rally Australia, sier Mads. – Det har ikke vært perfekt, men absolutt ikke dårlig heller! Vi sleit en del første dagen, og fikk dermed en dårligere startposisjon for dag 2. Allikevel gikk det mye bedre på lørdag, inntil jeg gjorde en feil og vi mista en plassering. Dagen i dag har også vært bra, og vi klarte å ta tilbake femte plassen, selv med en punktering på SS20. I dag har det ikke vært snakk om å pushe, men å fullføre for å få med seg mest mulig lærdom. Jeg har ikke hatt split-tider inn i bilen i dag. Bilen har fungert bra hele helgen.

 

Rally Australia startet med ganske teknisk krevende prøver på fredag, og notene viste seg ikke å være helt perfekte etter gjennomkjøringen, og det ble vanskelig for Mads å finne rytmen bak rattet. Lørdag var prøvene mer åpne og raskere, og tidene ble stadig bedre. Dessverre tapte Mads tid på ettermiddagen da han kjørte litt for bredt inn i en sving, og nesten endte i en grøft. Allerede på første prøve søndag gikk Mads forbi Andreas Mikkelsen på sammenlagt listen, og tok tilbake femte plassen.

 

– Dette har vært første gangen for oss her i Australia, og selv med gjennomkjøring, så skal jeg innrømme at forholdene på prøvene ble annerledes enn jeg hadde forestilt meg. Vi tar med oss masse lærdom tilbake, og notene ble bedre og bedre utover løpet.

 

Det ble tilslutt Sebastien Ogier og Volkswagen som vant Rally Australia. Mads’ team-kollega Thierry Neuville tok andre plassen, etter at Mikko Hirvonen fikk en punktering på siste etappe og tilslutt endte på tredje plass.

 

Nå reiser Rally VM tilbake til Europa, og neste event er asfalt-løpet Rally Frankrike, 4 – 6 oktober.

 

Resultat totalt Rally Australia 2013

1. Sebastien Ogier, VW

2. Thierry Neuville, Ford +1.32,1

3. Mikko Hirvonen, Citroën +2.02,1

4. Jari-Matti Latvala, VW +2.57,4

5. Mads Østberg, Ford +3.17,2

6. Andreas Mikkelsen, Ford +3.37,6

7. Evgeny Novikov, Ford +7.31,2