Mads Østberg hoppet 60,48 meter på snø

ostberg_hopp
Foran flere tusen tilskuere i alpin-bakken i Parken i Trysil, hoppet Mads Østberg i kveld hele 60,48 meter med sin rally-bil over et hopp laget av snø.

 

– Dette var helt utrolig herlig, sier Mads. – Jeg var egentlig litt nervøs før start, men så fort vi var i gang var det bare kult og jeg ville bare fortsette å fly – ikke lande! Det hadde selvfølgelig vært helt rått å hoppet lenger, men i kveld var ikke det mulig. Jeg klarte ikke å få farten i tilløpet høy nok til å hoppe lenger. Men kanskje neste år?!

 

Med en snittfart på 145 km/t gjorde Mads hele 5 forsøk på å hoppe lengst i verden, på snø. Det lengste hoppet kom på det siste forsøket, og han er dermed fortsatt den i verden som har hoppet lengst med rally-bil på snø.

 

– Vi klarte ikke å få høyere fart i tilløpet, og det er derfor vi ikke klarte å hoppe lenger, forklarer Mads. – Vi startet høyt oppe i alpinbakken og hadde en nedoverbakke med 35 graders helling inn mot hoppet, så det skulle i utgangspunktet være nok, men et lite hopp også i unnarennet gjorde at vi mistet fart. Men uansett – jeg har hoppet mer en 60 meter med en rally bil i dag, og det er en fantastisk følelse!