Mads Østberg kjemper om VM-seier i Norge

2013 Monte Carlo Rally
Etter andre- og tredjeplass de to siste årene er Mads Østberg og hans svenske kartleser Jonas Andersson en v de heteste favorittene når det skal kjøres VM-runde i rally i Sverige og Norge til helgen. Kanskje avgjør de kampen om seieren på norsk jord på søndag formiddag.

I 2011 kjørte Østberg inn til andreplass i den svensk/norske VM-runden. I fjor ble det tredjeplass. I år er helt klart målet å vinne VM-runden og nettopp de publikumsvennlige etappene i Norge på søndag formiddag kan bli svært avgjørende for Øst berg. Han har kjørt mye i distriktet rundt Kongsvinger og Finnskogen, og senest på lørdag vant han KNA Rally Finnskog som en oppkjøring foran den viktige VM-runden.

-Vi har ladet opp med 340 km testkjøring i Sverige og Rally Finnskog, så forberedelsene har vært bra. Jeg kunne gjerne tenkt meg litt mer snø for at det skal bli et skikkelig vinterrally, sier Østberg som gleder seg spesielt til søndag formiddag i Norge.

-Det er mange fantastiske etapper i løpet, som Vargåsen og Sågen, men det blir helt klart spesielt for meg å kjøre i Norge på søndag. Jeg håper det kommer masse tilskuere og lover å gjøre mitt for at de skal bli fornøyde, sier Mads Østberg.

2013 Monte Carlo Rally

I fjor vant Østberg Rally Portugal og han endte på en fjerdeplass sammenlagt i VM. I år er han fabrikksfører for teamet Qatar M-Sport World Rally Team og kjører en Ford Fiesta WRC.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg selvfølgelig har som målsetting om å komme på pallen, og aller helst så høyt opp som mulig, sier Mads. – Jeg liker å kjøre på snø, og har gode resultater å vise til i Sverige, så mulighetene er absolutt tilstede!

I Norge på søndag

VM-førerne inntar Norge søndag morgen. Søndagens første etappe, Mitandersfors, starter i Sverige, krysser grensen og kjøres i retning Finnskogen på norsk side. Deretter kjøres en etappe på Finnskogen, før feltet forflytter seg til Kirkenær i Grue kommune. Langs flomvollen i Kirkenær vil det blie et spektakulært VM-show der det er lagt til rette for publikum på alle måter. Det er svært lett tilgjengelighet og gode parkeringsmuligheter ved etappen som går mellom riksvei 20 og Glomma. Her kan publikum også oppleve med X-Games-vinneren Daniel Bodin som gjør ekstreme stunts med snøscooter.

To ganger skal det kjøres på Kirkenær, så det vil man oppleve verdens beste rallyførere i aksjon to ganger i løpet av halvannen time. Mellom de to kjøringene er det også en pause der man kan se rallybilene på nært hold.

Etter at VM-førerne har vært i aksjon to ganger på Kirkenær kjører de også Finnskogen-etappen en gang til før de forsvinner tilbake til Sverige og den endelige avslutningen av løpet.

I tillegg til Mads Østberg er også Henning Solberg påmeldt i WRC-klassen. Ola Fløene er kartleser for svenske Pontus Tidemand. NM-lederen Anders Grøndal deltar sammen med Trond Svendsen i sin Subaru Impreza. De kjører i klassen WRC2, og der møter de også Eyvind Brynildsen som debuterer med en Ford Fiesta RRC sammen med kartleser Anders Fredriksson.

Petter Solberg, som satser på rallycross fremfor rally-VM i år, deltar i den historiske klassen sammen med sin kone Pernilla. De kjører en Ford Escort MK2. Det historiske løpet kjøres kun fredag og lørdag.

 A_Grondal_Sigd_13

Norske førere/kartlesere

Mads Østberg (NOR)/Jonas Andersson (SWE), Ford Fiesta WRC

Henning Solberg (NOR)/Emil Axelsson (SWE), Ford Fiesta WRC

Pontus Tidemand (SWE)/Ola Fløene (NOR), Ford Fiesta WRC

Eyvind Brynildsen (NOR)/Anders Fredriksson (SWE), Ford Fiesta RRC

Anders Grøndal (NOR)/Trond Svendsen (NOR), Subaru Impreza

ETAPPER OG TIDER I NORGE (første bil)

SS 17 MITANDERSFORS kl 07:54

SS 18 FINNSKOGEN 1 kl 09:11

SS 19 KIRKENÆR 1 kl 10:06

Regrouping Kirkenær kl 10:31

SS 20 KIRKENÆR 2 kl 11:19

SS 21 FINNSKOGEN 2 kl 11:54

KIRKENÆR ARENA SS 19/20, kl 09.00–14.00

FSX-show, Tractorcross, Rally-Taxi og aktivitetspark

for barna. Oppvarmet serveringstelt og storskjerm.

Billetter selges på arenaen: kr 250 (barn opp til 15 år gratis)

Med RallyPass 2013 får du tilgang til hele VM-festen i Norge og Sverige. Det selges også Dagspass og etappebilletter.

Mer info:

http://www.facebook.com/events/340110686086395/permalink/369589689805161/

www.rallysweden.com/rally-sondag/

www.facebook.com/OfficialRallySweden

www.twitter.com/RallySweden