Mads Østberg kjører VM-runden i Sverige og Norge


Fire ganger verdensmester Sebastien Ogier, dobbel Rally Sweden-vinner Jari-Matti Latvala og hjemmehåpet Mads Østberg er noen av toppførerne som står på startstreken den 9. februar i Karlstad. Andreas Mikkelsen stiller dessverre ikke til start.

Når påmeldingsfristen for Rally Sweden i dag gikk ut kl 15:00, var 101 deltakere på listene: 45 i VM-runden (WRC) og 56 i det historiske rallyet.
Som forventet står fire fabrikksteam på startstreken. Toyota, med den tidligere Volkswagen-føreren Jari-Matti Latvala, er tilbake etter mange års fravær fra WRC. Citroën gjør også comeback etter å ha stått over fjorårets VM-sesong. De får selskap av Hyundai, nummer to i mesterskapet i fjor, og M-Sport Ford, som nå har regjerende verdensmester Sebastien Ogier i sitt team.

– Etter en lang periode med mange rykter, er det nå klart at Mads Østberg kommer til start i en Ford Fiesta WRC 2017. Vi savner imidlertid fjorårets bronsevinner i rally-VM, Andreas Mikkelsen, sier løpsleder Christina Lundqvist Viklund.

Totalt vil 5 nordmenn og 12 svensker konkurrere i Rally Sweden. I WRC2-klassen finner vi ikke uventede navn som Eyvind Brynhildsen, Anders Grøndal, Ole Christan Veiby, Pontus Tidemand og Emil Bergqvist. Interessante navn blant privatførerne er Johan Kristoffersson, sølvvinner i rallycross-VM i 2016, i en Skoda Fabia R5.

Påmeldingslisten skal nå sendes til FIA for godkjenning før den offisielle påmeldingslisten blir publisert.

Her finner du påmeldingslisten: http://rallysweden.com/tavlingen/anmalningslista-wrc/