Mads Østberg klar for Rally Monte Carlo

M_Ostberg_15_MC1
Årets første WM runde, Rally Monte Carlo går av stabelen førstkommende helg fra den 22 til 25 januar. Rallyet er i utgangspunktet et asfaltløp, men er kjent som en av de mest krevende løpene gjennom WM-sesongen, med de mest ekstreme forhold underveis. Frafall underveis er stort.

Førerne opplever alt fra solvarm asfalt til is, snø, og tåke. Med stup og små steinalder landsbyer som klorer seg fast i fjellveggen i over 2500 m høyde får førerne virkelig kjenne på deler av de spektakulære franske alpeområder.

Mads Østberg og Jonas Andresson i sin DS 3 WRC starter som bil nr. 5, basert på fjorårets sluttresultat i VM. Nytt av året er at startrekkefølgen følger VM sammendraget gjennom hele sesongen. Det betyr at den som leder som leder VM starter som nr. 1, osv.

-Vi har hatt en fin gjennomkjøring, fått gode noter og forberedt oss godt gjennom uken. Jeg kjører dette løpet med 2014 bil. Sebastian Loeb er som kjent tilbake, og da får jeg vel finne meg i at en Franskmann får 2015 bilen i dette løpet, smiler han.

-Værforholdene ser ut til å bli mer vanskelig enn vanlig, med snø og is på deler av de fleste etappene. Det passer oss godt. Jo vanskeligere jo bedre for vår del, fortsetter han.

-Monte Carlo er og blir et «survivor løp», alltid med stort frafall.  Det er tredje gang den norsk/svenske duoen deltar. De har fullført begge de to tidligere løp.
De debuterte 2012 med en 6. plass, og endte på en 4. plass i 2014. Unngår vi problemer, er målsettingen å være med å kjempe helt i toppen i år, avslutter en opplagt og klar Mads Østberg