Mads Østberg klar for Rallye Monte Carlo

2013 Qatar M-Sport World Rally Team
Endelig er rally sesongen 2013 i gang for Mads Østberg. Som nominert sjåfør for Qatar M-Sport World Rally Team, skal han for første gang kjøre Rallye Monte Carlo, sammen med kartleser Jonas Andersson. Dette blir også hans debut-løp for det nye teamet, og Mads har et klart mål for løpet: – Jeg har som målsetting å klare topp 5, sier Mads. – Dette er ikke bare første gang jeg kjører dette rallyet, men også det første løpet for ett nytt team, så jeg velger å være litt realistisk.

 

Mads er allikevel ikke helt ukjent med utfordringene som venter i de franske fjellene. – Jeg har vært der tidligere som ”icenote-crew”, så jeg har kjørt igjennom alle prøvene før. I tillegg har jeg jo nå fått testet mye før løpet, og vi har fått prøvd alle forskjellige underlag, både tørr asfalt, snø og is. Teamet har ekstremt mye erfaring, og lytter jeg til dem og drar nytte av deres erfaring så har jeg alle muligheter til å gjøre et godt løp.

 

Både vær og fjell er med på og gjøre Rally Monte Carlo til en skikkelig utfordring. Underlaget er asfalt, men med skiftende værforhold kan man møte både snø, is og bare veier på en og samme etappe. Med 4 forskjellige dekk og velge mellom, kan dekkvalget fort vise seg og være avgjørende. – Været forandrer seg utrolig fort oppe i fjellene, og det er fullt mulig å starte en prøve i sol og med tørr asfalt, for så å kjøre rett inn i tåke og islagt asfalt litt lenger framme. Men dette passer meg utmerket, da jeg alltid har gjort det best når det er vanskelig. Håper egentlig på mest mulig snø og is!

 

Rally Monte Carlo går over 4 dager, med start i Valence onsdag 16 januar og avsluttes i Monaco lørdag 19 januar.