Mads Østberg på pallen i Rally Finland

2013 Rally Finland
Et utrolig spennende Rally Finland er over, endelig klaffet alt for Mads Østberg, som sammen med kartleser Jonas Andersson, i dag kjørte inn til en fantastisk 3. plass, for Qatar M-Sport World Rally Team.

 

– Jeg er strålende fornøyd med tredjeplassen, sier en glad Mads Østberg. – Endelig har jeg fått kjørt et løp uten store problemer, og hvor stort sett alt har stemt. Det har vært litt opp og ned, men alt i alt mest oppturer og jeg er utrolig glad for at pall plassen endelig kom. Jeg har kost meg hele helgen, og etter en litt trøblete første halvdel av sesongen kjennes det utrolig godt å endelig fått bevist at jeg kan kjøre fort!

 

Mads startet dagen på en tredje plass totalt, men allerede på dagens første prøve kjørte han seg opp til en andre plass. Gjennom hele dagen har han og team-kamerat Thierry Neuville byttet på andre og tredje plassen, og gjort dette til et av de mest spennende rallyene på lenge. Dessverre tapte Mads tid på nest siste fartsprøve da han ble nødt til å kjøre av veien for å unngå å treffe en sten. – Jeg hadde ingen annen mulighet enn å kjøre av veien for å unngå steinen, hadde jeg truffet den så hadde det vært over og ut da. Allikevel holdt det helt inn, og tredje plassen ble et faktum. Mads og Jonas har i løpet av helgen vekslet mellom å lede rallyet og å ligge på andre eller tredje plass. Totalt har de vært raskest gjennom 4 fartsetapper og kjørt inn til andre beste tid på hele 6 prøver.

 

Rally Finland ble vunnet av Sebastien Ogier, mens Thierry Neuville alltså kom på andre plass.

 

Neste VM-runde er Rally Tyskland, som kjøres 22-25 august.

 

Rally Finland 2013

1. Sebastien Ogier, VW
2. Thierry Neuville, Ford +36,6
3. Mads Østberg, Ford +57,6
4. Mikko Hirvonen, Citroën +1.21,6
5. Dani Sordo, Citroën +6.08,5
6. Evgeny Novikov, Ford +8.39,7
10. Andreas Mikkelsen, VW, +13.42,0