Mads Østberg på pallen i Sverige

AUTO - WRC RALLY SWEDEN 2014I ettermidda
g kjørte Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson inn til en 3. plass sammenlagt i Rally Sweden. Som en bonus ble det også seier på løpets PowerStage, og 3 ekstra VM-poeng.

 

-Dette har vært en bra helg, og jeg er godt fornøyd, sier Mads. – Merket ganske tidlig i løpet at jeg ikke fikk helt rytmen og skjønte at det kom til å bli vanskelig å kjøre for seier. Endret mål og taktikk ganske fort, og begynte å jobbe med oppsett og kjørestil. Og det fungerte bra! I løpet av helgen har jeg totalt endret kjørestil for å bli mer i ett med bilen, og nå kjennes det veldig bra og jeg er blitt god venn med bilen. Jo bedre kjent jeg blir med bilen, jo lettere blir det å gjøre endringer når oppsettet ikke funker som planlagt. Nå er det bare å ta med seg all lærdommen videre og jobbe videre mot det første grus-løpet i Mexico.

 

Mads startet dagen på en tredjeplass, 40 sekunder etter Andreas Mikkelsen på andre. Totalt 7 prøver er kjørt i dag, og det har hele dagen vært en spennende kamp mellom de to. Foran de to siste etappene hadde Mads knappet inn forspranget til kun 11 sekunder. – Det har vært ordentlig moro og fighte med Andreas i dag, men forspranget ble for stort til at det var forsvarlig å prøve å ta han igjen på slutten. I tillegg var det også viktig å spare på dekkene for å kunne ha best mulig dekk til PowerStage’n. Kjøringen i dag er jeg veldig godt fornøyd med, vi har kjørt rolig og kontrollert hele dagen og ikke en gang vært borti en brøytekant!

 

Mads og Jonas har kjørt inn til topp-plasseringer hele dagen, og tok i tillegg sin første strekke-seier for sitt nye Citroën-team på SS22. Ekstra bonus ble det også med seier på løpets PowerStage, som Mads og Jonas vant for første gang i dag. Tredjeplassen i Sverige er også hans fjerde podium i Sverige, for fjerde år på rad.

 

Resultat totalt Rally Sweden 2014

1. Jari-Matti Latvala, VW

2. Andreas Mikkelsen, VW +53,6

3. Mads Østberg, Citroën +59,5

4. Mikko Hirvonen, Ford +2.26,9

5. Ott Tanak, Ford +3.00,5

6. Sebastien Ogier, VW +4.29,9

7. Henning Solberg, Ford +4.47,5

8. Pontus Tidemand, Ford +5.38,5