Mads Østberg positiv etter Rally Argentina

Mads Østberg og kartleser Ola Fløene (Ford Fiesta WRC) har en positiv følelse etter å ha fullført Rally Argentina søndag. Teamet kjørte seg opp to plasser på sammenlagtlisten og endte på 9.plass i løpet av de tre fartsetappene som ble kjørt siste dag i VM-runden, men det viktigste var at kjøringen Argentina har vist at Mads er i stand til å kjempe helt i toppen i rally-VM.

-9.plass var ærlig talt ikke det vi kom hit for å kjempe om, men gårsdagens lille «avkjøring» kombinert av en marginal feilvurdering fra min side og desidert uflaks, avgjorde dette rallyet for oss. Likevel kan jeg ikke være annet enn veldig positiv, for vi har vist at vi har farten inne og at vårt lille privatdrevne team faktisk kan ta opp konkurransen med de store fabrikksteamene, sier Mads Østberg.

Mads hadde håpet å kunne sette noen gode tider på søndagens fartsetapper, men bilen og oppsett fungerte ikke like bra som på fredag og halve dagen på lørdag. Problemet var differensialene som ikke fungerte som de skulle, høyst sannsynlig på grunn av det som skjedde på SS14 dagen før.

-Jeg kom hit med en drøm om å kunne kjempe om en pallplass, og det viste seg faktisk å være realistisk. Men rally er rally, og det er så marginalt om du lykkes eller har et lite uhell som vi hadde i går. Alt i alt er jeg optimist, for jeg vet at jeg kan henge med i toppen og jeg har bedre motivasjon enn på lenge. Det er moro å kjøre rally igjen og jeg har et team i ryggen som jobber dedikert og entusiastisk for meg. Jeg kan ikke annet enn å glede meg til Portugal om snaut tre uker, sier Mads Østberg

Resultat Rally Argentina:
1. Thierry Neuville (B), Hyundai I20  3,38,10,6
2. Elfyn Evans (GB), Ford Fiesta +0,7
3. Ott Tanak (EST), Ford Fiesta +29,9
4. Sebastian Ogier (F), Ford Fiesta +1.24,7
5. Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Yaris +1.48,1

9. Mads Østberg (N), Ford Fiesta +15.11,3