Mads Østberg sikkert inn til 3. plass

M_Ostberg_14_Por3 Etter sikker og jevn kjøring hele helgen kunne Mads Østberg og Jonas Andersson kjøre inn til en tredje i Rally Portugal. Andreas Mikkelsen og Henning Solberg bak tok de to neste plassene på resultatlisten.

 

Tredje beste tid på PowerStage ga også ett ekstra VM-poeng for Mads Østberg i hans Citroën DS3 WRC.

 

– Veldig glad for denne tredje plassen i dag, sier Mads. – To ganger på pallen etter 4 løp er kjempebra! Jevnt over syns jeg vi har kommet oss greit igjennom helgen, og det har ikke vært noen problemer å snakke om. Selv om vi fortsatt sliter litt på de litt våtere partiene, så henger vi godt med ellers. Det er masse positivt å ta med seg etter helgen, og vi har nå enda mer erfaring å ta med oss videre til neste løp!

 

Totalt har det vært kjørt 16 fartsetapper denne helgen, og Mads og Jonas har hele tiden vært med å kjempet helt i toppen. Rally Portugal er et tøft løp for både bil og dekk, men jevn og sikker kjøring gjorde at de ikke har hatt noen store problemer i løpet av helgen. Ett litt uheldig dekkvalg fredag ettermiddag gjorde at de tapte noe tid på et par prøver. Og for å ha igjen nok myke dekk for søndagens prøver, ble det også valgt harde dekk på lørdag ettermiddag.

 

Adapta-sjåfør Henning Solberg, har kjørt sitt andre VM-løp for sesongen, og endte på en femte plass sammenlagt. Henning startet dagen på fjerde plass, men klarte dessverre ikke å holde Andreas Mikkelsen bak seg.

H_Solberg_14_PORT

– Jeg er utrolig glad for bare å være her, sa Henning etter målgang. – Har jo bare kjørt Sverige i år, og uten testing så er jeg strålende fornøyd med å ende på en femte plass. Har nå vist at jeg kan kjøre fort, og at jeg kan slå disse ung-gutta! Nå satser jeg på flere løp framover!

 

Resultat totalt Rally Portugal 2014

1. Sebastien Ogier, VW

2. Mikko Hirvonen, Ford +43,2

3. Mads Østberg, Citroën +1.12,4

4. Andreas Mikkelsen, VW +4.50,5

5. Henning Solberg, Ford +5.10,2

6. Martin Prokop, Ford +8.27,2

7. Thierry Neuville, Huyndai +8.32,3

8. Juho Hänninen, Huyndai +8.51,6

 

 

Neste løp på VM-kalenderen er Rally Argentina som kjøres 8. – 11. mai 2014.