Mads Østberg sikret VM-poeng på Sardinia

M_Ostberg_13_ARG_2
Etter to lange og varme dager er Rally Sardinia ferdigkjørt, og Mads Østberg og Jonas Andersson endte tilslutt på en 8. plass sammenlagt.

 

I løpet av de to dagene har Mads kjørt 300 km fartsetapper fordelt på 16 prøver, med både halsbetennelse og feber. Første dag begynte bra med en spennende kamp om andre plassen, hvor bare sekunder skilte mellom andre og fjerde plass, men endte dessverre med en avkjøring på fredagens siste prøve.

 

– Totalt sett har det egentlig vært et OK rally, sier Mads. – Det er klart jeg har merket at feberen har herjet i kroppen, men med medisiner så har jeg klart å holde meg oppe. Vi kjørte bra i hele går, og selv om vi lå på fjerde plass når avkjøringen skjedde, så var det bare sekunder opp til andre plassen, og den hadde vi helt klart planer om å kjempe for.

 

Etter avkjøringen på siste prøva i går kveld, var det lenge uklart om det ville være mulig for Mads og Jonas og starte igjen i dag. Bilen kom ikke tilbake til service før kl 01:00 på natta, og ved nærmere gjennomgang ble det oppdaget skader på velteburet. Men alle i teamet la ned en formidabel innsats, og kl 04:30 ble bilen parkert i Parc Ferme, med ferdig reparert veltebur og klar til bruk igjen. – Jeg må virkelig få takke teamet som klarte å få bilen ferdig til start igjen i dag tidlig. Det var ikke så mye skade på selve bilen, men ettersom velteburet var skadet så måtte jo hele bilen strippes før det kunne repareres. Hele teamet har gjort en kjempejobb!

 

En god start på dag 2 så lovende ut for å kunne sikre ekstra poeng på PowerStage, men dessverre forsvant trykket i en demper og da forsvant også muligheten til å pushe og det ble viktige å sikre seg helt til mål. – På transport før PowerStage fant vi ut at det ikke var noe trykk igjen på høyre demper bak, forklarer Mads. – Det gikk helt fint å fullføre, men jeg kunne absolutt ikke pushe. I tillegg måtte vi bremse ned og kjøre rundt en okse som hadde forvillet seg midt i veien ute på prøva!

 

Rally Sardinia ble vunnet av Sebastien Ogier, mens Thierry Neuville kjørte inn til andre plass, hans beste plassering til nå i VM. Jari-Matti Latvala ble nummer tre. Mikko Hirvonen og Andreas Mikkelsen måtte bryte tidligere i dag, mens Evgeny Novikov ble nødt til å bryte første dag.

 

Nå tar rally VM sommerferie, neste løp er Rally Finland 31. juli til 3. august.

 

 

Resultat totalt Rally Sardinia 2013

1. Ogier, Volkswagen

2. Neuville, Ford +1.16,8

3. Latvala, Volkswagen +1.48,0

4. Sordo, Citroën +3.19,2

5. Prokop, Ford +8.34,1

6. Evans, Ford +11.51,8

7. Kosciuszko, Ford +11.52,7

8. Mads, Ford +13.21,5