Mads Østberg står over Korsika

Beate fødte sønnen Mons 24. februar, og det var opprinnelig meningen at Mads skulle kjøre Korsika. Planene ble omgjort da det viste seg at teamet ikke var garantert å få det riktige asfaltunderstellet til sin Ford Fiesta WRC.

-Jeg har ingen problemer med å nyte papparollen fullt ut i noen uker til. Det har vært en flott opplevelse for Beate og meg med fødselen og disse første ukene som foreldre, og dette blir jo nærmest en slags ekstra pappaperm for meg, sier Mads Østberg.

Mads fikk sin Ford Fiesta WRC bare en uke før VM-runden i Sverige og rakk så vidt å få kjørt en liten test før debuten i den nye bilen. I Sverige ble det dramatisk da bakvingen løsnet i nær 200 km/t den første dagen av løpet. Mads fullførte løpet, men tapte masse tid på hendelsen og andre tekniske problemer. Etter Sverige har teamet gjennomført en test på snø i Norge.

-Kjøring på snø er ikke veldig relevant for resten av sesongen, men det var viktig  rett og slett å lære seg bilen bedre å kjenne og dessuten jobbe med innstillingen på oppsett av differensialer og understell. Etter to dager med test følte jeg at vi hadde gjort store skritt i riktig retning, og vi vil fortsette å jobbe med å få et like godt fungerende oppsett på grus før vi skal til Argentina, sier Mads.

VM-runden kommende helg på Korsika kjøres på asfalt og uten noen testing på forhånd mener teamet at det ville være nytteløst å delta. Det ble dessuten klart for noen dager siden at M-Sport ikke kunne garantere at det riktige asfaltunderstellet ville bli tilgjengelig for bilen til Mads i tide før løpet.

-Vi satser derfor på Argentina siste helg i april, et rally jeg liker godt og der jeg tidligere har vært på pallen to ganger, sier Mads Østberg.