Mads satser på fornuftig kjøring i Hellas

m_ostberg_portugal.jpgI helgen er det duket for den røffeste runden i VM, nemlig Rally Acropolis. Mads Østberg har brukt tiden før runden godt, og føler seg forberedt på de tøffe veiene.

Østberg og kartleser Jonas Andersson har siden Rally Argentina fått mange kilometer i kroppen. Både Rally Sørland, Rally of Champions og nå i helgen testing i Portugal har gjort at de to føler seg godt forberedt på VMs tøffeste runde i Hellas. I fjor måtte Østberg bryte rallyet etter å ha ødelagt forstillingen.
– Jeg har kjørt i Hellas tre ganger tidligere og det har alltid vært en tøft løp, men forholdene har aldri vært så tøffe som de er i år, sier Østberg.
– Veiene er ekstremt tøffe, noen steiner er store som fotballer og sitter fast slik at man må kjøre over dem, i tillegg er det dype spor, forklarer han.
I år håper Østberg at fornuftig kjøring skal ta han helt til pallen.
– I forkant av Rally Acropolis var planen å pushe, men nå må vi åpne på en fornuftig måte. Dette løpet vil handle mye om å være fornuftig, ha jevne tider og kjøre på en lur måte, sier 24-åringen.
Østberg og Andersson er fornøyde med både noter og oppsettet på bilen, men er klar over at dette er et rally hvor ting fort kan skje.
– Spesielt punkteringer og det å rett og slett ødelegge bilen er det viktigste at vi holder oss unna, for her er det stor sjanse for at det skjer, sier Østberg.
Rally Akropolis er VMs sjette runde i år og starter i Loutraki torsdag kveld, som også er rundens base, 85 kilometer vest for Athen. Totalt skal det kjøres 22 etapper og den første kjøres torsdag kveld. Deretter er det åtte etapper på fredag og åtte på lørdag før det hele avgjøres med fem etapper på søndag.
Etter seks runder, hvorav Mads Østberg og Jonas Andersson har kjørt fem, ligger duoen på 4. plass i VM med 68 poeng, kun to poeng bak Mikko Hirvonen på 3. plass.