Mads Siljehaug ble vinner av ”Bilsporttalentet 2016”

bilsporttalent-siljehaug
Racing-føreren Mads Emil Siljehaug (20) fra Lillehammer og KNA Lillehammer Motorsport stakk av med seieren i den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2016».

Under Norges Bilsportforbunds premieutdeling fredag kveld kunne han motta den gjeve premien til en verdi av hele 300.000 kroner.

 

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 16 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene ble testet over to dager på Vålerbanen i september.

 

Under konkurransen på Vålerbanen kjørte deltagerne både Shortcar, Speedcar, gokart og Toyota standardbil.  De konkurrerte i en tøff fysisk test der både spensthopp på tribune, løping og sykling inngikk. De ble også vurdert for måten de presenterte seg selv på for juryen og hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju.  I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.

 

Juryen hadde som alltid en vanskelig oppgave, for alle de fem finaledeltagerne leverte en sterk konkurranse. Men den juryen mente kom best ut av alle i de krevende testene, og viste størst fremgang i under årets konkurranse var Mads Emil Siljehaug.

 

Mads Emil Siljehaug kommer fra Lillehammer og KNA Lillehammer Motorsport. Han startet sin motorsportkarriere med motocross i svært ung alder før han begynte med karting som 11-åring i 2007. I 2012 og 2013 ble han norgesmester i Formel Basic. I år har han kjørt internasjonalt i European series GT4 i en KTM X-Bow GT4. Det endte med en flott andreplass sammenlagt for 20-åringen.

 

 

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/bilnorge.no, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, NMK og Team Super Nasjonal, Proffklær, Voldsund Motor, Cba fagformidling AS, Ruterknekt og TV Media Produksjon AS.

 

Finaledeltagere 2016:
Marius Bermingrud                17 år    KNA Eiker                              Rallycross
Theodor Olsen                       17 år    NAF Msp Vålerbanen            Racing
Marcus Påverud                    16 år    NAF Msp Asker & Bærum    Racing
Mads Emil Siljehaug             20 år    KNA Lillehammer Msp          Racing
Oscar Solberg                        19 år    KNA Indre Ytre Østfold          Rall

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen
2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad
2015: Henrik M. Krogstad, KNA Nordvest