Mads storfornøyd med ny bil

ostberg_test_430.jpgMads Østberg har følgende kommentar om sin nye Subaru Impreza WRC S14: – Bilen er helt rå! Etter nærmere 20 mil med testing i løpet av to dager på glimrende vinterveier i Rødberg, smiler 21-åringen fra øre til øre.

Han føler seg allerede mer komfortabel i nybilen enn han gjør i sin gamle Subaru Impreza WRC S12B.

– Og det sier ikke lite, for jeg var veldig fornøyd med gamlebilen, understreker han.

Østfoldingen legger ikke skjul på at han var spent og gledet seg til å komme i gang med testingen av bilen som skal bringe ham enda nærmere rallytoppen i VM. Den japanske kruttønna skuffet ikke.

– Jeg visste at bilen er bra, men jeg er likevel positivt overrasket. Ikke minst gjelder det hvor raskt jeg er blitt komfortabel med bilen. Kjøreegenskapene er helt rå, det er den største forskjellen. Men også motoren og girskiftet er litt bedre enn på S12B’n, sier han.

Adapta World Rally Team har hatt med seg gamlebilen under testen, og Mads har kjørt dem begge for å sammenligne bilene. Bilenes datalogg bekrefter Mads sine påstander om at han kjører raskere i bilen som ble lansert til WRC-runden i Hellas i fjor sommer.

Med god støtte fra Prodrive, som blant annet stiller med teamets toppingeniør og demperspesialist under testen, har de fått gjort de nødvendige endringene for å tilpasse bilen Mads sin kjørestil. Fremover kommer de til å jobbe med detaljer.

– Vi har testet forskjellige dempere, og valget har falt på Öhlins. Vi har klikket oss litt frem og tilbake, og er veldig fornøyde med resultatet. I tillegg har vi byttet bakdiff. Onsdag kommer vi til å jobbe litt med framdiff og senterdiff, samt noen andre små justeringer, forteller Mads, som gleder seg til å kjøre bilen under NM-åpningen på Sigdal lørdag.

– Det blir viktig å få flest mulig mil i bilen før Rally Norway, slår den regjerende norgesmesteren fast.