Magisk seier for Andreas

A_Bakkerud_16_Hol
Helgen startet helsvart for Andreas Bakkerud med brutt førsteomgang, og en skikkelig nedtur etter forrige rundes dominans i den Norske VM runden. Det skulle imidlertid ikke gå lenge før magien var tilbake, og veien tilbake til toppen og en ny seier var kort!

Lørdag formiddag sto Andreas Bakkerud og hans Ford Focus RSRX godt parkert utenfor banen, bare noen få meter fra mållinjen. Begge hjul på høyre side manglet – og bilen hadde store skader. Akkurat det var den dårligste starten Bakkerud kunne fått på årets sjette VM-runde i Svenske Høljes. Men så viste bergenseren litt magi, og sine fantastiske kjøreferdigheter. Knappe 24 timer senere sto han helt øverst på seierspallen, og mottar hyllesten fra over 44.400 tilreisende tilskuere.

– Det kjennes helt utrolig fantastisk ut – denne helgen ble virkelig ”The Magic Weekend” for oss, forteller en stolt og rørt Bakkerud og prøver å utdype hvorfor denne seieren betyr så mye: – Vi i Hoonigan Racing Division har en ny bil, ett nytt team av folk– og en utrolig bratt lære og utviklingskurve. Det er knapt gått 100 dager siden vi kjørte de første meterne med denne bilen, og nå har vi vunnet de to siste løpene, og klatret med det også opp på tredjeplass i førermesterskapet sammenlagt. Det er en prestasjon jeg er vanvittig stolt over.

Bakkerud ble nummer to både i omgang 2 og 3, og var raskest i fjerde omgang, semifinalen og til slutt også finalen. Helt knirkefritt gikk det imidlertid ikke: I semifinalen hadde han en heftig fight med Sebastien Loeb. Franskmannen med 9 VM-titler i rally kom seg ikke forbi – men i finalen ventet mer drama: – Jeg gjorde en utrolig dårlig start, og var nesten sist ut. Dermed var det bare å gi alt, og jobbe seg oppover, forteller Bakkerud. Og jobben ble gjort – og til slutt kunne bergenseren sikre seieren foran nevnte Loeb og svenske Timmy Hansen.

– Jeg har nå vært på pallen de fire siste årene her i Høljes, og det betyr ekstra mye for meg!
Seier i både Norge og Sverige henger høyt – og jeg er stolt over at vi klarte begge, avslutter Bakkerud.