Maja i Finland på Anitas hjemmebane

Runde 3 i FIA European Dragracing Championship ble holdt i Kauhava, Finland sist helg. Banen er helt ny og det er første gang det ble holdt et stort løp der. Dette skapte utfordringer for de store klassene, da de hadde store problemer med banen og nesten ingen av bilene fikk feste. For Maja gikk kvalifiseringen dårlig og hun gikk opp i røyk etter 1,7 sekunder hver eneste runde. Endte som kval 7 av 8 stk med en tid på 6.35 sekunder. Når man går opp i røyk mister dekkene grepet og hjulene begynner å spinne. Teamet gikk derfor inn i eliminering på søndag uten store forhåpninger. I E1 møtte hun kval 2, danske Stig Neergård. Bilen til Maja gikk opp i røyk på samme plass igjen, men Maja gikk på gassen igjen og kom seg over mållinjen først. I semifinalen møtte hun finske Antti Horto som hadde kjørt jevne og raske tider hele helga. Også her gikk begge bilene opp i røyk, men Maja vant et close race ved å gå av å på gassen hele 3 ganger. I finalen møtte hun finske Timo Lethimäki som var 8.kval under kvalifiseringen, men Majas 4.4 sekunder med to ganger av og på gassen holdt ikke mot Timos 4.2 sekunder. En 2.plass på en så vanskelig bane var mer enn vi forventet og ekstra gøy. Nok en finale for Maja Udtian gjør at det tetter seg til i kampen om Europamesterskapet. Før dette racet var Maja 71 poeng bak Anita Mäkela som leder mesterskapet, men da Anita røk ut i første elimineringsrunde og Maja kom til finale er hun nå bare 46 poeng bak. Neste runde går på Hockenheimring 16-18.august.