Maks gass på NRK Super

Det gis MAKS GASS i ny serie for action-søkende barn denne høsten!!

Denne høsten braker det virkelig løs når Nrk Super slipper sin råeste tv-satsing for barn som liker fart, spenning og motorbrøl.
Morten og Saft (kjent fra Programmet GDS) skal nemlig på ‘roadtrip’ med motorsykkel, land og strand rundt i Norge for å besøke barn og deres lidenskap til motorsport! Dette blir en frisk og frekk serie der vi skal i dybden på sporten, hva som driver de som holder på, og ikke minst muligheten for Morten å prøve seg i de forskjellige grenene. Det blir adrenalin, hopp, krasj, svidd gummi og raske kjøretøy!

-Jeg kom med ideen om barn og motorsport til NRK for omtrent 1år siden. Dette var et underholdning -og sportsegment jeg mente ikke ble dekket nok, og NRK var enig. Vi måtte lage dette.
Men at jeg skulle få kjørt meg så hardt gjennom innspillingen hadde jeg ikke trodd hehehe. Motorsport er mye mer en gass, brems og ratting. De som driver med dette er helt rå! Både fysisk og mentalt. Men det som har imponert meg mest gjennom reisen er samholdet, dugnadsåndet og engasjementet i miljøet og klubbene. Absolutt alle har stilt opp, og har hjulpet oss til å løfte produksjonen mange hakk. Vi hadde ikke klart det uten dem. Så stor takk til klubber og særforbund rundt i Norge. All respekt!’

Seriens første sesong skal gjennom 8 sporter på 8 program. Dragrace, Snowcross, Motocross, Jetski, Trail, Quad, Crosskart og Minimoto. Her møter vi barn i aldergruppen 6-16 som alle kjører aktivt, og representerer sin klasse.

‘Mange har spurt meg hvilken sport jeg har likt mest under innspillingen, men det er umulig å svare på. Alle er forskjellig, og like rå på sin måte. Det eneste som er det samme, og kanskje det beste er at man virkelig får utfordret seg selv, det er både morsomt og spennende. Og så er det jo et fantastisk miljø som tidligere nevnt. Alle er velkommen. Og de erfarne juniorene tar godt hånd om de nye kidsa som vil prøve seg.’

Morten og Saft har i løpet av programmet kjørt omtrent gjennom hele Norge. Fra snødekte Finnmarksvidder i Nord til Solsvøpt sommerkyst i Sør. Og det på et ganske så spesielt fremkomstmiddel.
Gutta har nemlig en custom trehjulsmotorsykkel, også kalt Trike. Denne har de selv mekka på i en skjult NRK-garasje. Utstyrt med masse hestekrefter, lys, racingoppsett og en frekk rosafarge er dette et kjøretøy som har forårsaket mangt en nakkeslang på veien.

-Absolutt ALLE snur seg når jeg og Saft kommer brumlende nedover veien med denne doningen. De kan ikke la vær å glise, og spørr alltid om å ta bildet. Faktisk synes mange den har litt sånn Reodor Felgen Il Tempo Gigante over seg. Passende nok, fordi denne kjærra heter faktisk ‘Pink Tempo Gigante’ hehehe’

Programmet starter førstkommende fredag 30sept sog skal rulle på NRK SUPER i høst med 1 episode i uka!!

Vi håper at programmet kan gi innblikk i sporten for de som synes dette er spennende, og ikke minst få fokus på breddeidrett i Norge.
Og husk, man må ikke nødvendigvis konkurrere i motorsport, for å drive med motorsport.
Men det er lov å gi MAKS GASS!!!

Her kan du se en trailer for Maks gass

Alle de åtte episodene vil etter hvert også være tilgjengelige på NRK nett-TV

Egenproduksjon fra NRK Troms
Ide av: Morten Strand
Regi: Michael Phleagar
Manus: Michael Phleagar, Morten Strand, Mari Bjørnsdatter Knutsen
Prosjektleder: Mari Bjørnsdatter Knudsen
Redaktør: Tone Lein