– Målet er medalje

O_C_Veiby_15_RC mai
Ole Christian Veiby kjenner det kribler i kroppen foran helgens EM-åpning i rallycross. Bilsporttalentet har tatt mål av seg om å være med å kjempe om medalje i mesterskapet.

– Jeg gleder meg stort til å komme i gang med rallycrossesongen. Tirsdag hadde jeg en god test i Høljes, men jeg har ikke konkurrert i rallycross siden i fjor høst, så jeg er litt spent, innrømmer Ole Christian Veiby før EM-åpningen i Mittet i Belgia. 18-åringen er avgangselev ved Norges Toppidrettsgymnas, men russefeiring er det blitt lite tid til. Mens klassekameratene er opptatt med russetog 17. mai, vil han konkurrere om EM-poeng.

– En råere russebil enn meg, er det ingen som har, sier han med et smil, og sikter til sin Volkswagen Polo RX Supercar med over 600 hestekrefter. Bilen er forbedret siden i fjor, og Kongsvinger-gutten er optimistisk før sesongens første konkurranse.

– Klarer jeg å komme på pallen i Belgia, vil det være bra. Men først må jeg ta meg til semifinale og finale. Skulle jeg først komme til finalen, så kan alt skje, mener han.

Unggutten skal kjøre de fem rundene som inngår i europamesterskapet. Rundene arrangeres sammen med fem av VM-rundene. EM- og VM-førerne kjører mot hverandre i kvalifiseringsheatene, men de har sine egne semifinaler og finaler.

– Det er et bra startfelt i EM, med mange gode konkurrenter, så det blir tøft å hevde seg. Jeg kjenner banen fra i fjor, og selv om arrangøren har gjort noen forandringer, blant annet fjernet et hopp, så er traseen ganske lik som i fjor, sier han.

Oles teamkamerat Johan Kristofferson deltar i VM i samme bil som Ole skal kjøre, og svensken har vist at det er en konkurransedyktig bil de kjører. Han vant VM-åpningen og ligger på andreplass i VM-sammendraget etter to runder.

– Spesielt når det er vått, er bilen utrolig bra i starten. Den gode starten Johan har fått, er veldig motiverende for meg, forteller Ole.

 Startliste VM og EM i Belgia

FIA European Rallycross Championship

  1. 15.-17. mai, Mettet, Belgia
  2. 19.-21. juni, Estering, Tyskland
  3. 21.-23. august, Hell, Norge
  4. 18.-20. september, Barcelona, Spania
  5. 16.-18. oktober, Franciacorta, Italia

 

Viasat Sport sender direkte fra EM- og VM-runden i Mittet søndag kl 15.00.