En måned full av fart for Ayla Ågren

A_Aagren_16_06
Mai måned startet med Angies List Grand Prix av Indianapolis på Indianapolis Motorspeedway sin bane med 14 svinger på 3,9 km. Dette var starten på “Themonth of Mai” som er motorsport sin “busieste” måned i USA, dette året spesielt hvor det 100ede Indy 500 løpet også ble kjørt.
“ Det er alltid spennende å kjøre på IMS, det er motosport sitt mekka her i USA” Sier Ayla som så fram i mot å kjøre i Indianapolis igjen. “Farten ble bedre og bedre i løpet av treningene vi hadde, var en tett tidkjøring hvor vi endte opp på en 10 plass. Viste vi hadde en bra race, og kjørte opp til en 7 plass i det første løpet. Løp 2, var ikke like bra. Første sving var jeg bra med og var oppe på en 7 plass, men måtte unnvike en krasj i løpet av første runde så datt helt tilbake i feltet. Fornøyd med oppkjøringen etter omstendighetene, og endte opp på en 12 plass.” forteller Slemmestad jenta.

 

Videre bare det til oval banen Lucas Oil Raceway for Ayla, John Cummiskey Racing  og resten av USF2000 startfeltet. Dette er en mindre oval bane, med sine 1.1 km.

 

“Å kjøre på ovalbane er noe helt annet, en “vanlig” bane kjøring. Taktikken er annerledes samt måten man “pusher” på” forklarer Ayla. “Det jeg mener med det er at en del av instinktene man har utviklet ved å kjøre på vanlige rund baner ikke kan brukes på samme måte på oval. Men med det sakt er det alltid gøy å utvikle seg og pushe seg selv videre.”

 

Den helgen kvalifiserte Ayla seg i sin nr 33 bil på en 6 plass.  Dette hadde Ayla å si om løpet: “ Jeg ble litt over ivrig i starten, og gikk for langt ned på banen. Klarte ikke å få med meg farten ut, og ble på grunn av den feilen passert av 2 biler. Har helt klart noe å jobbe med på ovalbane kjøring, men tar med oss det vi lærte her og gjør ikke den feilen en gang til. Men det som var utrolig gøy denne helgen var å få besøk av en gjeng fra Norge. Som kom både å heiet på meg fredag kveld på løpet mitt, og fikk hvert med på folkefesten av et løp søndagen med Indy 500 løpet.”

 

 

USF2000 og Pro Mazda klassene hadde to dager med testing på banen Mid Ohio Sports Car Course i begynnelsen av Juni. Denne banen skal de tilbake til i begynnelse av August sammen med resten av IndyCar circuset.

 

“Mid Ohio er en av mine favoritt baner her borte, var den første banen jeg vant på så får alltid gode minner når jeg kommer tilbake hit. Testen gikk veldig bra, vi fikk prøvd en del forskjellige oppsett (selvom banen forholdene med IndyCar vil være annerledes når vi kommer tilbake i August), så vet vi i hvilken retning vi skal jobbe. Vi viste god fart gjennom begge dagene, og endte opp i siste passet med en 3de raskeste tid. Så blir spennende å komme tilbake hit igjen” – sier en smilende Ayla.
Kort om Ayla:
2016 blir Aylas femte sesong i USA etter hun vant ett stipend for Skip Barber Race Series i 2011. Deretter gikk veien til Formel 1600 klassen sammen med IndyCar teamet Bryan Herta Autosport hvor hun ble nummer fire i serien med to pallplasser og to pole position. I 2014 ble 21-åringen amerikansk mester sammen med Team Pelfrey med tre førsteplasser og fem pallplasser. Med mesterskapstittelen ble hun den første kvinne til å vinne et profesjonelt formelbilmesterskap. 

Ågren er en del av Norges Bilsportforbunds elitesatsing “Team Norway”. De siste to årene har hun mottatt et stipend av Womens Sport Foundation som er amerikas største organisasjon for kvinnelige idrettsutøvere. Samtidlig med satsing på racing har hun på BI tatt en Bachelor grad i Økonomi og Administrasjon.