Mange fra Vikedal til Landsfinalen

vikedal-juniorer.jpgHele syv førere fra NMK Vikedal kjører NMK sin Landsfinale i bilcross junior som går på Gardermoen Motorpark på lørdag. Asbjørn Hustvedt Lærdal, Anders Lint Moland og Olav Bakkedal Bjelland, alle fra Sandeid, er tre av disse.

For å komme til NMK sin Landsfinale må førerne kvalifisere seg gjennom A-finaler i noen utvalgte løp. Olav Bakkedal Bjelland og Anders Lint Moland kvalifiserte seg under Todagarscrossen på Vikedal Motorbane i juni. Olav vant løpet, mens Anders blei nummer fire. Asbjørn Hustvedt Lærdal kvalifiserte seg i Skien.

-Kjørte to løp i løpet av en helg i juni. Først i Skien på lørdagen, som var kvalifiseringsløp, og på vei hjem kjørte vi i Kvinesdal på søndagen, forteller Asbjørn Hustvedt Lærdal. På Grenland Motorsport senter i Skien ble Asbjørn nummer fem og var dermed kvalifisert.
Alle tre kjører sin første sesong i bilcross junior, og på lørdag var de på Vikedal Motorbane for en siste test av bilene sine. Anders og Asbjørn kjører Volvo, Olav har en Golf.
– Greit å være best mulig forberedt, for banen på Gardermoen er både rask og krevende, sier de tre.
Blant de 120 deltakerne som er kvalifisert til Landsfinalen, er målet å komme inn blant de 21 som får kjøre finale.
-Ja, håpet at en eller flere av førerne fra NMK Vikedal skal kunne stå i en av finalene etter kvalifiseringen.

I tillegg til disse tre kjører NMK Vikedal-førerne Glenn Roar Gåsdalen, Sondre Hundseid Eikeland, Gisle F. Aarbø, og Kjartan Dale Landsfinalen på Gardermoen Motorpark på lørdag. Sindre Vikedal og Andre Hustoft Nesheim er også kvalifisert, men er ikke påmeldt til løpet.
Fototekst:
Asbjørn Hustvedt Lærdal (t.v.), Anders Lint Moland og Olav Bakkedal Bjelland er klare for NMK sin Landsfinale i bilcross junior.