Mange gode svar for Røkland

S_Rokland_Sigd_13
Steve Røkland (20) med kartleser Martin Holmdahl (23) kjørte i helgen Sigdalsrally som en test før NM-åpningen Rally Hadeland førstkommende helg. Løpet startet bra for duoen, men på siste prøve mistet de flyten totalt og tapte tid.

 

Steve og Martin hadde gjort gode forberedelser før Sigdalsrally med fysisk trening, note trening, to tester og mental trening, noe som gjorde at de følte seg sterke i hodet før de satte seg i bilen, og det viste de allerede på den berømte og meget krevende Letmolia som startet løpet med sine 17km. Her var de raskeste 2wd med 7 sekunder og raskeste R2 med 22,6 sekunder.

 

Jeg har som regel og være en ”slow starter”, så det var utrolig deilig og få inn en veldig god start på denne krevende prøven. Synd at Larsen sto av veien på SS1, så vi ikke fikk se hvordan farten vår var i forhold til han på hans hjemmeløp, men sånt kan skje, sier Steve.

 

Dette var første løpet som Steve og Martin kjørte sammen, alt fungerte perfekt fra start med knalltider på alle de fire første etappene. – Martin har stein kontroll på det som skjer under hele løpet og har en veldig tydelig stemme inne på prøvene, så jeg har stor tro på at vi kan nå langt sammen, sa 20-åringen fra Kongsvinger.

 

Før den siste og veldig krevende prøven ledet Steve og Martin med 17,4 sekunder i 2wd og 24,5 sekunder i R2. Men med en dårlig rytme og dårlige egenproduserte noter ble de passert av Anders Kjær med minste mulige margin, kun 0,5 sekunder.

 

Hadde vært gøy og vunnet sesong åpningen her i Sigdal. Vi får bare legge det bak oss og ikke henge med hue og heller ta å lærdom av det. Jeg føler i dag, at vi har fått mange gode svar, samarbeidet mellom meg og Martin, teamet og bilen fungerer perfekt. Jeg har også fått skrudd opp tempoet mitt på snø, siden jeg tidligere har vært mye sterkere på grus enn på snø, men i dag har vi vist knalltider hele veien frem til siste prøve. Nå gleder jeg meg til sesong starten på Hadeland, det blir kanon! Sa Røkland som endte på en 5 plass totalt