Mange nordmenn i Höljes

Nordmenn vil prege både banen og tribunene når et av årets rallycrosshøydepunkt går av stabelen i svenske Höljes denne helgen.

Andreas Bakkerud er den store norske favoritten i VM, men denne helgen får han også selskap av Kjetil Karlsen som skal kjøre en VW Polo. Bakkerud har håp om seier i Sverige, og fortsatt være med i kampen om VM-gullet. Før helgen ligger Bakkerud på en tredjeplass i VM, 15 poeng bak Timmy Hansen.

Det kjøres også EM-runde i Supercars i Höljes denne helgen, og der stiller de norske førerne Thomas Bryntesson, Sondre Evjen, Ole Kristian Temte, Stein Egil Jenssen, Stene Andre Johansen og Hans-Jøran Østreng til start.

I EM er det Thomas Bryntesson som ligger best an etter årets to første løp. Bryntesson ligger på en andreplass sammenlagt, ni poeng bak Robin Larsson. Sondre Evjen ligger på en åttendeplass sammenlagt.

Også Super 1600 kjøres i Höljes, og også der har vi flere norske førere med. Espen Isaksætre, Marius Bermingrud, Guro Majormoen og Ole Henry Steinsholt stiller til start. Martin Kjær er reserve. I denne klassen ligger Bermingrud og Steinsholt på henholdsvis 13. og 14. plass sammenlagt, mens Guro Majormoen er nummer 21.

PS: I vår opprinnelige sak ble dessverre RX2 uteglemt, da den offisielle startlista i RX2 ikke lå ute på den offisielle siden. Men RX2 kjører også i Høljes, med norske Ben Philip Gundersen som en av favorittene.

I tillegg kjøres kjendisheatet «Crosscar Star Challenge» fredag med blant annet Marcus Grönholm, Kenneth Hansen, Henning Solberg og Sverre Isachsen til start.

Den offisielle åpningen er lørdag 13.30, mens finalene starter søndag 13.30. Innledende heat kan sees direkte på Facebooksiden til FIA World Rallycross, mens Viaplay og Viasport sender løpet direkte fra klokken 14.00.

Mer informasjon: https://www.fiaworldrallycross.com/article/10389/hansens-hope-for-homespun-magic