Marcus feiret 17-årsdagen med seier

17-årige Marcus Påverud fra Lier vant det siste av to NM-heat for GT3/4/5-klassene med sin Honda Civic TCR på Rudskogen Motorsenter søndag. Dermed ble han også den yngste utøveren noensinne som har tatt en seier i norsk GT-racing, han ble nemlig 17 år to dager før.

I tillegg til seieren på søndag ble det en 3.plass i en runde av Danish Endurance Championship, et dansk langdistansemesterskap, med makker Martin Jensen på lørdag.

-Det var ekstra moro å kunne vise hva både jeg som sjåfør og bilen er god for. Jeg hadde andre startposisjon i løpet og fikk en bra start. Gjennom den lange andre svingen etter start fikk jeg et overtak og ned i «Angsten» (nederste sving på Rudskogen) var jeg først. Derfra var det ikke tvil. Jeg dro fra konkurrentene og kunne vinne med god margin, forteller Marcus.

Marcus, som feiret 17-årsdagen på Rudskogen i helgen, var egentlig ikke veldig fornøyd etter lørdagens kjøring. Han og makkeren Martin Jensen fra Danmark kjørte suverent raskest i langdistanseløpet over fire timer, men ble hardt straffet av flere hendelser underveis. Først mente dommerne at det lakk bensin av bilen (noe det ikke gjorde) og ila to minutters straff i depotet. Under en bensinfylling litt senere ble det sølt bensin i pitlane, noe som også medførte en straff. Til slutt knakk en av de innebygde luftjekkene i bilen da teamet skulle skifte dekk midtveis.

-Det var virkelig frustrerende. Vi tapte til sammen mer enn sju minutter på disse hendelsene og lå fire runder bak lederen da jeg endelig kom i gang igjen. Jeg tok igjen to av rundene og vi satte raskeste rundetid underveis, men det holdt altså bare til 3.plass, sier Marcus.

I det første av to heat for GT3-NM søndag startet Marcus som nr. 7, men kjørte seg raskt opp til 3.plass. I kamp med en Porsche om 2.plassen ble det imidlertid en snurring nede i «Angsten», og dermed endte løpet med 5.plass.

-Porschen var raskere enn min Honda på langsiden, men jeg følte at jeg måtte prøve å ta 2.plassen. Det eneste stedet jeg hadde en mulighet var ned i bunnen av bakken mot «Angsten». Jeg gikk litt for fort inn i svingen og da endte det isteden med en snurring.

Men i det andre løpet på søndag var det altså ingen tvil. Marcus var raskest fra start til mål.

-Herlig å vinne på «hjemmebane»! Jeg følte at alt stemte i det siste løpet. Da smakte også et stykke av bursdagskaka ekstra godt, sier Marcus Påverud.

 

Foto: Jon Tore Jacobsen