Marcus klar for årets mest krevende løp

Marcus Påverud gleder seg til kommende helgs løp i GT4 European Series på den klassiske Spa Francorchamps-banen i Belgia.

18-åringen fra Lier og hans spanske teamkompis Ivan Pareras er klar for å kjempe om nye topp-plasseringer med sin Leipert Motorsport Mercedes AMG GT4 i Europas hardeste bilsportmesterskap. Helgens løp på den sju kilometer lange belgiske Formel 1-banen, som regnes som en av verdens mest krevende racerbaner, utgjør runde nr. 7 og 8 i GT4-mesterskapet.

-Det blir kanskje sesongens mest krevende løp, der hva som helst kan skje. Vi hadde en test på banen for en drøy måned siden, men det var på en åpen såkalt «track day» med mye forskjellige biler og trafikk på banen. Dette gjorde at vi ikke fikk så mye ut av testen som vi hadde håpet. Hverken Ivan eller jeg har annen erfaring fra Spa Francorchamps, og vi har sittet hver for oss og kjørt simulator for å få bedre banekunnskap. Men digital bilkjøring er ikke det samme som racing på ordentlig, og det er nok ganske mange av konkurrentene som har mer erfaring fra Spa enn oss, sier Marcus Påverud.

Marcus og Ivan har så langt i sesongen levert overbevisende innsats, i halvparten av løpene. Hver løpshelg kjøres to løp på en times varighet, og de to ungguttene har sikret topp-plasseringer i ett løp på hver av de tre banene. De åpnet med en 5.plass på Zolder i Belgia, tok deretter en utrolig 3.plass på Brands Hatch i England og til slutt en 6.plass på Misano i Italia. Dette har naturlig nok vakt oppsikt i GT-miljøet, der Marcus og Ivan er den yngste førerduoen som stiller til start.

-Vi har vist at vi kan være med helt i teten, og håper at vi skal klare det også på Spa. Men det blir en veldig tøff helg, der begge løpene kjøres med noen timers mellomrom på søndagen. Det er mange mesterskap og klasser som skal kjøre på Spa denne helgen med et tett trenings- og løpsprogram for alle tre dager. For GT4 blir tidsplanen litt uheldig med kun to korte kvalifiseringspass på lørdagen, og begge løpene på søndag. Akkurat det klarte vi faktisk veldig bra på Brands Hatch, der vi klarte å nullstille oss etter et elendig resultat i det første løpet, men endte opp  på pallen i det siste løpet, sier Marcus.

Startlisten for løpene på Spa er imponerende med ikke mindre enn 50 biler som stiller til start i GT4 European Series for såkalt «standard» GT-biler med 450-550 hestekrefter. I alt er det 12 bilmerker representert i mesterskapet og førerne kommer fra mer enn 20 nasjoner.

-Hittil har det vært «bikkjeslagsmål» i alle løpene, men Spa er heldigvis en mye større bane enn de vi har kjørt på tidligere. Det er en veldig rask bane med mange krevende fullfartsvinger, som den legendariske Eau Rouge-svingen som vi i våre GT4-biler vil ta i nær 230 km/t. Men i og med at banen er hele sju kilometer lang, bør det bli litt mindre knuffing og platekontakt enn vi har hatt hittil i sesongen. Jeg håper at vi skal være med og kjempe i teten også denne helgen, sier Marcus Påverud.

 

 

Informasjon om GT4-serien og link til livestream (alle løpene går live på nett) og live timing på:

https://european.gt4series.com

Tidsplan for livesendinger 20. til 22.juli:

Fredag 11.30-12.30 Fri trening 1 GT4, kun live timing

Fredag 14.15-15.15 Fri trening 2 GT4, kun live timing

Lørdag 15.40-16.00 Kvalifisering 1 GT4, live sending og timing

Lørdag 16.10-16.30 Kvalifisering 2 GT4, live sending og timing

Søndag 10.30-11.30 GT4 European Series Race 7, live sending og timing

Søndag 16.40-17.40 GT4 European Series Race 8, live sending og timing