Marcus Påverud kjører for gull

Marcus Påverud og teamkameraten Luci Trefz fra Tyskland kjører for mesterskapstitelen i Pro Am-klassen når GT4 European Series kjører sine finaleløp på Nürburgring i Tyskland kommende helg. Mesterskapets yngste førerduo leder med 25 poeng på sine hardeste konkurrenter og trenger ikke ta maksimal risiko for å vinne sammenlagt.

-Det er bare seier og gull som gjelder og vi har ikke tenkt å sikre inn i mål, det blir for defensivt. Vi har fullført alle løpene hittil i år og vil stille til start med samme innstilling som i de øvrige løpene, og da er det seier i Pro Am og en så høy totalplassering som mulig som gjelder, sier Marcus Påverud.

Det er kjørt ti løp i mesterskapet så langt og Marcus og makkeren Luci har vunnet tre løp med sin Mercedes AMG GT4. Det er det samme antallet seire som de hardeste konkurrentene, Gabriel Piana fra Italia og Marius Zug fra Tyskland har bokført med sin BMW M4 GT4. Marcus og Luci har imidlertid vært oftere på pallen enn Piana og Zug.

-Vi har vært på pallen hele sju ganger av ti mulige og altså ikke brutt et eneste løp. Om Piana og Zug vinner begge løpene på Nürburgring kan vi klare oss med en 3. og en 4.plass. Men målsettingen er ikke at vi skal kjøre for å sikre med taktisk kjøring, sier Marcus.

19-åringen fra Lier har god erfaring fra Formel 1-banen i Tyskland, men finaleløpene i fjorårets mesterskap ble ingen stor suksess.

-Nei, det gikk skikkelig skeis på Nürburgring for et år siden, da både makkeren min og jeg klarte å pådra oss straffer i hvert vårt løp.  Men jeg har en bra følelse for banen, som ikke er av de vanskeligste i mesterskapet. Og i år har vi ikke fått en eneste straff, selv om dommerne har argusøyne når det gjelder alt som skjer ute på banen.

European GT4 Series har også i år vært et av Europas hardeste bilsportmesterskap med 35-40 biler til start i alle løp og førere fra mer enn 20 nasjoner representert på startlistene. Marcus Påverud satser på at resultatene som han har oppnådd i GT4 skal kunne bringe ham videre til de mere modifiserte og raskere  bilene i GT3.

-Vi jobber med flere alternativer for 2020, men kommende helg har jeg fullt fokus på finalen i GT4. En mesterskapseier vil kunne være veldig verdifull for hva som skjer videre i karrieren, sier Marcus Påverud.

Det er livetiming fra treninger og kvalifisering, samt direktesending på nett fra alle løpene i European GT4 Series. Timing og sendinger kan følges på www.european.gt4series.com