Marcus Påverud kjører på Brands Hatch

 

Marcus Påverud er klar for runde 3 og 4 i GT4 European Series kommende helg på Brands Hatch-banen syd for London i England.

Ikke mindre enn 46 biler stiller opp i løpet der Marcus og hans spanske teamkompis Ivan Pareras skal prøve å følge opp den sensasjonelt gode 5.plassen de to 17-åringene tok i den første runden av mesterskapet på Zolder i Belgia for fire uker siden. Marcus Påverud har aldri vært på den gamle Formel 1-banen Brands Hatch, men han har allerede «kjørt» hundrevis av runder på banen på simulator.

-Jeg abonnerer på et nettbasert program som heter Iracing, der jeg kan velge mellom hundrevis av internasjonale racerbaner. Det blir ganske realistisk å kjøre banene med skikkelig stol og konsoll, og det fungerer veldig godt som trening før jeg skal på baner der jeg aldri har vært før. Simulatorprogrammet gir ingen følelse av høydeforskjeller på en bane, men det fungerer veldig nøyaktig når det gjelder avstander, bremsepunkter, svinger og sporvalg, sier Marcus Påverud.

Marcus Påverud og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras overrasket stort da de i den første runden av European GT4-Series i Belgia sikret en sterk 5.plass med sin Mercedes AMG GT4 i sitt debutløp i mesterskapet. De to 17-åringene, som utgjør mesterskapets yngste førerduo, lå også an til en plass blant de 12 beste i det andre løpet som ble kjørt på Zolder, men var uheldige og måtte bryte med bremseproblemer bare to runder før målpassering. Uansett var den en sensasjonelt sterk debut av de to unge førertalentene.

-Vi var veldig overrasket selv også, for hverken Ivan eller jeg fokuserte på resultat i det første løpet, men hadde som målsetting å fullføre uten å gjøre feil. Så ble det altså en fantastisk 5.plass i mål, og vi fikk bevist at vi holder et høyt tempo og henger med langt der oppe. På Brands Hatch, som er en vanskelig bane, stiller vi egentlig med samme målsetting. Dette første året i GT4-serien er et læreår for Ivan og meg. Vi skal levere det vi er gode for, men vil ikke snakke om resultatmessige ambisjoner på forhånd.

Det blir en hektisk og tøff helg på Brands Hatch med 46 biler på den 3,9 km lange tidligere Grand Prix-banen, der trafikk med mange jevnbyrdige biler på en ikke veldig lang bane blir en stor utfordring. Hele arrangementet foregår dessuten på bare to dager. Lørdag kjøres fri trening og kvalifisering og søndag skal Marcus og Ivan ut i to løp med varighet på en time med bare drøyt tre timers pause i mellom.

-Det er nesten så vi ikke klarer å nullstille oss etter det første løpet når vi skal stille til start i det andre bare tre timer etterpå. På Zolder vekslet vi på rekkefølgen. Ivan kjørte fra start i løp nr. 1, mens jeg var startsjåfør i løp nr. 2. Vi kjører også hver vår kvalifisering, sier Marcus Påverud.

———————————————————————————————————————————–

Informasjon om GT4-serien og link til livestream (alle løpene går live på nett) og live timing på:

https://european.gt4series.com

Tidsplan for livesendinger 5.og 6.mai:

Lørdag 10.40-11.40 Fri trening 1 GT4, kun live timing

Lørdag 14.00-15.00 Fri trening 2 GT4, kun live timing

Lørdag 17.40-18.25 Kvalifisering GT4, live sending og timing

Søndag 10.15-11.15 GT4 European Series Race 3, live sending og timing

Søndag 14.40-15.40 GT4 European Series Race 4, live sending og timing