Marcus Påverud økte ledelsen på Paul Ricard

Med to sterke totalplasseringer og 2. og 6.plass i PRO/AM-klassen økte Marcus Påverud og Luci Trefz i Leipert Motorsports Mercedes AMG GT4 sin ledelse i European GT4 Series på på Paul Ricard-banen i Frankrike denne helgen. Marcus og Luci kjørte seg opp fra 29.startposisjon til 12.plass i mål på lørdag, og fortsatte framgangen på søndag med start fra 15.posisjon og totalt nr. 9 i mål i det 42 biler sterke feltet. Marcus og Luci leder nå PRO/AM-klassen med 23 poeng foran neste team på lista.

-Jeg er spesielt fornøyd med oppkjøringen fra en vanskelig startposisjon gjennom feltet på lørdag, det var temmelig hektisk en stund med femten forbikjøringer på en halvtime. Da er det virkelig moro å kjøre racerbil! Det er jo også utrolig at vi etter seks kjørte runder i mesterskapet som dårligst har en 12.plass totalt i løpene, og at vi nå også klarte å øke vår sammenlagte ledelse i PRO/AM-klassen. sier Marcus Påverud.

Løpene på Paul Ricard hadde sesongens største startfelt med hele 42 biler og førere fra 21 nasjoner. Marcus Påverud var ikke fornøyd med sin kvalifisering, der han ikke klarte å sette sammen en «hel runde», noe som ga et vanskelig utgangspunkt i det første løpet på lørdag.

-Jeg var ikke spesielt glad etter kvalifiseringen, men måtte bare bite tennene sammen og gjøre det beste ut av det. Så fikk jeg altså en utrolig flyt på kjøringen fra start og passerte konkurrenter nesten på hver eneste runde. Luci kunne overta bilen på 15.plass og fullføre til en solid 12.plass i mål, sier Marcus.

Luci Trefz hadde sørget for et bedre utgangspunkt med å kvalifisere som nr. 15 til søndagens løp. Den unge tyskeren gjorde også et solid jobb med feilfri kjøring fra start før han overlot bilen til Marcus, som kunne fullføre på 9.plass.

-Vi var nær ved å vinne PRO/AM-klassen i løpet på søndag, men jeg manglet et drøyt sekund i mål bak BMW`en til Tressoldi, som jeg tok kraftig innpå mot slutten av løpet. Likevel økte vi ledelsen i klassen, da Zug/Piana, som lå nærmest oss på sammenlagtlisten fikk et dårlig resultat og lite poeng på søndag. Alt i alt er jeg veldig fornøyd, for vi har altså fullført alle seks løpene med 12.plass totalt som dårligst i et av Europas tøffeste bilsportmesterskap. Det må jo være godkjent, sier Marcus.

Nå blir det en måneds pause for Marcus Påverud, før han tar fatt på sesongens mest hektiske periode. 29-30.juni kjører han runde 7 og 8 i GT4 Series på Misano i Italia. 6-7.juli skal han kjøre Leiperts Motorsports Lamborghini Huracan i 24-timers løp på Portimao-banen i Portugal. Og bare en uke senere er det klart for runde 9 og 10 i GT4-mesterskapet på Zandvoort i Nederland!

-Det blir fem billøp, treninger og kvalifiseringer på 15 dager. Jeg må bruke tida fram til Misano godt med fysisk trening, simulatorkjøring og oppladning, for dette kommer til å bli tøft. Men jeg gleder meg også, for når vi stadig klarer å levere gode resultater, er dette veldig moro, sier Marcus Påverud.