Marcus Påverud på pallen i første runde

To runder før slutt lå Marcus Påverud an til å vinne den første runden i Lamborghini Super Trofeo på Misano-banen i Italia lørdag. Så tok 20-åringen fra Lier igjen tre biler med en runde, og disse hindret han så mye at to konkurrerende biler klarte å passere.

Det ble dermed 3.plass, bare 8 tideler bak vinneren. I det andre løpet på søndag endte han og makkeren Sebastian Balthasar fra Tyskland på 6.plass med sin Lamborghini Huracan.

-Utrolig kjedelig og frustrerende at langsommere førere ikke klarer å følge med bedre på hva som skjer bak dem. Jeg skjønner at de lå og fightet seg i mellom, men dette ødela mine muligheter til å vinne. Jeg hadde kontroll og hadde aldri gitt fra meg ledelsen inn til mål uten disse hindringene. Samtidig kan jeg jo ikke være misfornøyd med å havne på pallen i det første løpet jeg kjører i dette mesterskapet, sier Marcus Påverud.

Sebastian Balthasar startet på pole position i lørdagens løp, men ble passert av en konkurrent før første sving. Dette ble senere i løpet dømt som tjuvstart, og dermed var Balthasar i ledelse da han skulle bytte med Marcus Påverud. Marcus kom ut som nr. 2 etter depotstoppene, men brukte bare en halv runde på å ta seg opp i ledelse.

-Jeg følte jeg hadde full kontroll og selv om to biler bak meg satte opp tempoet og tok opp jakten, ville jeg aldri ha sluppet dem forbi meg på «normalt vis». Dessverre hadde jeg uflaks denne gangen, men vi fikk vist at vi har tempo til å vinne løp i dette mesterskapet, sier Marcus.

Søndagens løp ble mindre hendelsesrikt for Marcus og Sebastian, med 6.plass i mål etter at Marcus hadde startet på femte startposisjon.

-Det manglet litt på tempoet til at vi klarte å holde følge med de beste, men totalt sett er vi veldig fornøyd med en pallpass og en 6.plass fra den første løpshelgen. Jeg lærer for hver runde som kjøres, og det har faktisk vært en bratt lærekurve å gå fra GT4 til Lamborghini. Jeg må være mye mer bestemt, ja faktisk brutal i kjørestilen, i denne bilen kontra Mercedesen jeg kjørte i GT4 i fjor.

Dette var også den første løpshelgen Marcus og Sebastian jobbet sammen som team. Marcus er fornøyd med å ha fått en teamkamerat som er en lagspiller framfor en individualist.

-Sebastian har forstått at dette er en lagsport, der begge førerne må fungere i bilen for å oppnå resultater. Han deler all informasjon om oppsett på bilen underveis i treninger og kvalifiseringer, og dermed har vi også funnet fram til et godt kompromiss som fungerer bra for begge førere. Jeg gleder meg til resten av sesongen, for her har vi et grunnlag for å kjempe om seieren i flere av løpene, sier Marcus Påverud.

De to neste rundene i Lamborghini Super Trofeo kjøres på Nürburgring i Tyskland 5-6.september.