Pressemelding: Marcus Påverud på pallen

Marcus Påverud tok sin første pallplassering i International GT Open, da han og den danske makkeren Jens Reno Møller sikret 3.plassen i ProAm-klassen og kom inn som nr. 6 totalt i det andre av helgens to løp på Spa Francorchamps i Belgia. I lørdagens løp kjørte duoen inn til 4.plass i klassen og som nr. 9 totalt med sin Honda NSX GT3 i et løp som ble preget av crasher og mange runder bak sikkerhetsbil.

-Jeg er veldig fornøyd med resultatene og egen kjøring, men det kunne faktisk blitt en 2.plass. Jeg tok kraftig innpå bilen som endte som nr. 2 på de siste rundene, men jeg manglet et halvsekund på å kunne sette inn et angrep på den siste runden, sier Marcus Påverud.

Lier-gutten, som fylte 21 år like før avreise til Belgia og som med det er GT Open-mesterskapets yngste fører, opplevde en helg med frustrasjon i lørdagens løp og et skremmende «tilbud» på søndag.

-Lørdag fikk vi to store crasher i begynnelsen av løpet og på de førti minuttene jeg satt i bilen fikk jeg bare tre runder i regulært race-tempo. På søndag kom jeg ut fra depotstoppet og ble hindret av en langsom bil. Dette gjorde at den tidligere Formel 1-føreren Christian Klien kunne sette inn et angrep, og det ble faktisk kontakt mellom oss i Eau Rouge-svingen som gjorde at jeg nesten mistet kontrollen i 250 km/t. Det var i overkant spennende og jeg måtte roe meg ned etter den hendelsen,  sier Marcus.

JAS-teamet, som er Hondas offsielle fabrikksteam i GT-racing, er veldig fornøyd med innsatsen til Marcus Påverud etter løpene på Paul Ricard i Franrike og Spa Francorchamps i Belgia. Mellom de kommende løpene på Hungaroring i Budapest og Imola i Italia skal Marcus bli hos teamet i Italia og kjøre simulator og jobbe med teamets ingeniører. Det er også planlagt en test på Imola før løpet på samme bane.

-Jeg trenger rett og slett mer tid i bilen. Vi har ikke kjørt en meter mellom Paul Ricard og Spa, og både Jens og jeg trenger rett og slett mer kjøretrening. Vi klarte å øke tempoet på Spa Francorchamps, og det viser at vi kan henge med om vi lærer bilen bedre å kjenne og kan bidra til å få et enda bedre oppsett. Pallplassen på Spa er en veldig bra motivasjonsfaktor videre framover, sier Marcus Påverud.

 

TERMINLISTE INTERNATIONAL GT OPEN 2021

14-16.05      Paul Ricard, Frankrike

18-20.06      Spa Francorchamps, Belgia

09-11.07      Hungaroring, Ungarn

23-25.07      Imola, Italia

10-12.09      Red Bull Ring, Østerrike

24-26.09      Autodromo di Monza, Italia

22-24.10      Barcelona,Spania

Alle løpene i GT Open-mesterskapet sendes direkte på Youtube under titelen International GT Open Series. Link til sendingene på www.gtopen.net